Sanatatea mentala o problema cotidiana?

Sanatatea mentala inseamna mai mult decat absenta unor boli psihice. Ea include detinerea unei atitudini pozitive mentale si emotionale bazata pe realitate. Acesta atitudine iti permite sa te bucuri de viata si sa-ti mentii echilibru in fata obstacolelor
  • Publicat:
Sanatatea mentala o problema cotidiana?
Sanatatea mentala o problema cotidiana?

Cu totii suntem martori sau implicati direct intr-un proces ale carui fapte ne schimba si ne marcheaza personaliatea. Multi dintre noi se intreaba atunci cand nu pot depasi starile cu care se confrunta daca au probleme mentale. Ne simtim tristi, anxiosi, depresivi, dezorientati. Relatiile cu ceilalti devin dificile, ceva nu este in regula. Cum sa ne dam seama ca suferim de o afectiune psihica? Raspunsul este in interiorul nostru: prin autoanaliza.

Si totusi ce putem sa facem pentru a evita astfel de situatii?

Intotdeauna exista un motiv, o cauza care a determinat aparitia schimbarii in comportamentul nostru. Depistarea acestuia este primul pas in rezolvarea starii cu care ne confruntam. Motivele din cauza carora nu putem sa fim fericiti sunt multiple: sotul sau prietenul nu se mai poarta asa cum eram obisnuite, la munca nu mai reusim sa facem fata solicitarilor, sanatatea noastra nu este intr-o forma prea buna. Toate acestea duc la scaderea increderii in fortele proprii.

Solutii exista

Regasirea motivului pentru care ne ridicam din pat de dimineata, zambim si incepem o noua zi. Satisfactiile pe care ni le ofera ajutorul dat unui prieten la nevoie, cumpararea unui lucru pe care ni-l doream demult, luarea unei decizii care sa ne clarifice viitorul. Intocmirea unei liste cu ce ne dorim sa facem pe viitor si unde vrem sa ajungem. Daca ne putem permite, o vacanta ar fi ideala in incercarea noastra de a ne simti mai bine.


 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Hartuitilor moral, u(r)niti-va!
Hartuitilor moral, u(r)niti-va!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”