Trucuri pentru ca o relaţie nouă să se poată dezvolta

Mulţi oameni nu reuşesc să treacă de primele întâlniri cu cineva pe care abia l-au cunoscut pentru că nu realizează un lucru foarte important şi anume că o relaţie funcţionează dacă este menţinută “vie”.
  • Publicat:
Trucuri pentru ca o relaţie nouă să se poată dezvolta

Mulţi oameni  nu reuşesc să treacă de primele întâlniri cu cineva pe care abia l-au cunoscut pentru că nu realizează un lucru foarte important şi anume că o relaţie funcţionează dacă este menţinută “vie”. Bine, nu trebuie să iei asta adlitteram, dar o relaţie are multe lucruri în comun cu o plantă.

Cu alte cuvinte, o relaţie sănătoasă înseamnă are nevoie de atenţie şi trebuie să fie întreţinută cu grijă. Iată ce poţi face pentru ca relaţia ta să înflorească pe zi ce trece.

1. Oferă-i timp
Orice grădinar ştie că nu poţi forţa fructele să se coacă, la fel cum nicio relaţie nu poate fi grăbită. Pentru a avea o relaţie de dragoste sănătoasă şi de lungă durată, este nevoie de  încredere, înţelegere între parteneri şi compatibilitate. Dacă încerci să încarci prea mult  relaţia din punct de vedere emoţional, rişti să o distrugi. Fii răbdătoare şi în curând vei culege roadele.

2. Oferă-i spaţiu
Plantele au nevoie de spaţiu pentru a putea creşte şi este cazul şi noilor relaţii. O greşeală frecventă este aceea de a sufoca relaţia cu prea multă dragoste. Acordă timp relaţiei, dar nu îţi neglija activităţile pe care le făceai înainte.

3. Îngrijeşte relaţia cu atenţie
O relaţie are nevoie de anumite ingrediente-cheie, iar unul dintre cele mai importante este creativitatea. La începutul unei relaţii există multe oportunităţi de a face lucruri împreună şi ar fi bine să nu fie ceva obişnuit. Abuzează de originalitate şi condimentează-ţi relaţia cu lucruri diferite de “obişnuita cina şi mersul la cinema”.

4. Nu o “uda” prea mult
Ai grijă să nu-ţi copleşeşti potenţialul partener cu prea multă grijă şi atenţie şi cu prea multe aşteptări pentru care nici tu nu eşti pregătită.

5. Scapă de lucrurile care o pot distruge
Nu există relaţii în care partenerii nu se ceartă şi este normal pentru că sunteţi două persoane diferite. Ideea e să discutaţi atunci când apar mici probleme pentru a nu le permite să se dezvolte şi să afecteze relaţia. Nu uitaţi! Comunicare este cea mai la îndemână unealtă de care te poţi folosi pentru ca relaţia să supravieţuiască şi să  se dezvolte.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân