Terapia prin culori

Desi nu este vizibil cu ochiul liber, lumina naturala a soarelui contine toate culorile spectrumului: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Ne scalda intr-o mare de culoare, care poate fi vazuta numai daca lumina este descompusa de
  • Publicat:
Terapia prin culori
Terapia prin culori

Culorile iti pot afecta emotiile si starea de spirit. Nuantele de albastru, de exemplu, sunt odihnitoare si pot fi folosite pentru reducerea presiunii sanguine prea mare, pot imbunatati somnul si pot reduce durerea. In opozitie fata de albastru, expunerea la culoarea rosie tinde sa stimuleze cresterea tensiunii sanguine si sa produca o stare de agitatie pentru ca determina secretarea adrenalinei in organism. In terapia culorilor, rosul are cu toate acestea rolul sau, fiind utilizat in cantitati mici pentru a te ajuta sa te eliberezi de emotiile negative.

Alegerea culorii in functie de starea ta de spirit este foarte importanta. Afla care este efectul fiecarei culori asupra psihicului si starii tale emotionale, apoi utilizeaz-o in functie de ceea ce simti. Expunerea la diverse culori se poate face imbracand haine colorate sau decorandu-ti camera cu obiecte de anumite culori.

O metoda foarte interesanta de a trata cu ajutorul culorilor este aceea de a folosi o veioza sau o lustra care iti permite sa mofici culoare ce va fi difuzata in camera respectiva. Iti poti realiza singura un astfel de “curcubeu” cu ajutorul unei veioze careia sa-i schimbi abajurul in functie de culoarea pe care o doresti in camera ta.

De asemenea, culoarea peretilor casei tale au o influenta foarte mare asupra modului in care te relaxezi, dormi sau te simti. De exemplu, pentru dormitor alege nuante de verde sau albastru pentru ca acestea sunt culori relaxante. Pentru living cel mai bine este sa recurgi la nuantele pastelate de portocaliu, galben, culori calde care sa te invioreze.

Portocaliu
Foloseste portocaliul pentru stimularea energiei emotionale, fizice si sexuale, cat si pentru a-ti imbunatati starea de spirit.

Galben
Foloseste galbenul pentru a stimula claritatea in gandire, autocontrolul, optimismul, puterea interioara si pentru a rezolva problemele cauzate de sentimentele sau emotiile neexprimate.

Verde
Verdele este o culoare calmanta, una dintre cele mai raspandite culori in natura. Expunerea la culoarea verde sau la lumina verde poate ajuta la reducerea anxietatii si a tensiunii. Daca o persoana se reface dupa o perioada de stres puternic sau afectiune, un peisaj natural predominant verde ii va accelera recuperarea. Este culoarea prospetimii, regenerarii si dezvoltarii.

Albastru
Poti folosi culoarea albastra pentru a stimula scaderea presiunii sanguine, pentru a te calma daca esti prea agitata si pentru a adormi mai usor.

Turcoaz
Turcoazul se foloseste pentru cresterea rezistentei emotionale, imbunatatirea imunitatii si pentru a te proteja de influentele si cerintele altora.

Indigo
Indigoul calmeaza furia, scade tensiunea sanguina prea mare provocata de stres si te poate ajuta sa scapi de dependente
Relaxeaza-te si vizualizeaza o culoare vindecatoare cand te simti stresata – imagineaza-ti ca te scufunzi in culoarea respectiva si ca aceasta patrunde in corpul tau.

Articol exclusiv online
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân