Scapă de emoţiile negative şi învaţă să fii fericită!

Cum să fiu fericită? Este întrebarea universală pe care şi-o pun majoritatea femeilor. Se pare că este mai uşor decât credeai!
  • Publicat:
Scapă de emoţiile negative şi învaţă să fii fericită!

Cum să fiu fericită? Este întrebarea universală pe care şi-o pun majoritatea femeilor. Se pare că este mai uşor decât credeai! Iată ce ai de făcut.

Fii mai drăguţă cu tine! Uneori, cel mai mare „bătăuş” al tău eşti chiar tu. „Fiecare gând al tău este o afirmaţie. Fie că te ridică, fie că te izbeşte de cruda realitate, gândurile tale vorbesc mai tare decât cuvintele şi ar trebui folosite cu înţelepciune”, spune Gabrielle Bernstein, autoare a cărţii “May cause miracles”.

Cel mai important lucru de care să te fereşti? Gândurile negative pe care, uneori inconştient, ţi le repeţi de nenumărate ori în cap. “Fă tot posibilul să transformi acele gânduri în strigăte de încurajare”, te sfătuieşte Bernstein. De exemplu, în loc să îţi spui mereu “nu voi ajunge niciodată la greutatea dorită”, transformă asta în “ fac tot posibilul pentru a obţine rezultatul dorit”. Aceste simple schimbări în gândire pot provoca miracole!

Ia o pauză de la TV! „Petrecem timp preţios vizionând emisiuni sau seriale în faţa televizorului, timp pe care îl putem acorda unor proiecte creative” spune Bernstein, care recomandă înlocuirea timpului petrecut în faţa filmelor cu ceva mai creativ, cum ar fi o plimbare prin parc, scrierea unui jurnal sau o nouă rutină de fitnes.

Scopul acestui lucru? Eliminarea orelor pierdute pe canapea şi stimularea corpului şi minţii tale în scopuri mai benefice, pentru ca în final să te simţi mai împlinită şi mai fericită făcând lucruri care, pe termen lung, se vor dovedi a fi recompensante. Hobby-urile creative te scot din tiparele de zi cu zi şi îţi îmbunătăţesc considerabil starea de spirit.

Ieşi la o întâlnire cu…tine! Acesta este un obicei pe care al trebui să îl respecţi măcar o dată pe săptămână. Obligă-te să ieşi măcar o dată pe săptămână, sa faci ceea ce îţi place, să mergi în locuri noi, pentru a avea posibilitatea de a explora lucruri de care probabil te plângi mereu că nu ai timp să le faci. Du-te la un curs de yoga, bea-ţi cafeaua într-o cafenea şic, fă orice vrei tu pentru o zi! O întâlnire cu tine pe săptămână te va face cu siguranţă să te simţi mai bine şi, prin urmare, mai fericită.

Spune nu, cu dragoste. Este foarte uşor să te laşi prinsă de rugăminţile oamenilor din jurul tău, pe care nu le poţi refuza, sau cel puţin asta crezi, ceea ce poate duce la epuizare. „Dar dacă începi să spui nu cu dragoste, se schimbă automat propoziţia”, spune dr. Bernstein.

Ce înseamnă asta? În loc să te simţi frustrată şi să te superi că nu poţi face toate lucrurile pe care ţi le propui, explică celor care îţi cer favoarea de ce nu poţi să o îndeplineşti. În acest mod tu şi persoana respectivă veţi crea un dialog şi supărarea va dispărea. Ai încredere! Cu cât îţi onorezi mai mult propriile nevoi, cu atât mai multă energie vei avea pentru a onora şi dorinţele celor din jur  🙂

 

Autor: Iulia Pocol

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân