Lasă grijile profesionale la uşă!

Ştiu ce veţi zice după ce vedeţi acest titlu – că este mai uşor de spus, adică de tastat, decât de făcut. Că aţi mai încercat, dar nu aţi reuşit. Că m-am găsit şi eu cu îndemnuri de rupt de profesie după o anumită oră acum când vremurile sunt cum sunt şi toată lumea trage de voi să faceţi mai mult?
  • Publicat:
Lasă grijile profesionale la uşă!

Ştiu ce veţi zice după ce vedeţi acest titlu – că este mai uşor de spus, adică de tastat, decât de făcut. Că aţi mai încercat, dar nu aţi reuşit. Că m-am găsit şi eu cu îndemnuri de rupt de profesie după o anumită oră acum când vremurile sunt cum sunt şi toată lumea trage de voi să faceţi mai mult?

Şi eu voi insista spunându-vă că mereu veţi găsi un motiv care să vă facă să uitaţi cât sunteţi de importanţi. Voi. Nu proiectul care trebuie predat cât de curând. Voi şi sănătatea voastră – vorbim un pic, mai încolo, şi despre riscurile, nou pomenit, în studii medicale ale stresului continuu de la muncă. Lucraţi 6 ore, 8 ore, 10 ore, dar în clipa în care vă delogaţi, delogaţi-vă complet. Nu-i uşor, e chiar greu, dar şi când reuşiţi!
 

Importantele momente-tampon – mi s-a întâmplat deseori să plec dintr-un loc de muncă din cale afară de stresant şi să fiu atât de încordată, încât în primele 20 de minute ba să mă cert monstruos cu colegul de viaţă, ba să provoc un scandal la vreun raion de hipermarket, ba să le dau emoţii teribile vecinilor de trafic. Aşa că, după ce s-a încheiat programul, daţi-vă 10 minute să vă scuturaţi de griji şi situaţiile bulversante de peste zi. Voi cu voi. |ntr-un parc, în taxi, în toaleta firmei.

Nu subestimaţi niciodată sportul! De multe ori, cele 10 minute de care vă spun, s-ar putea să nu fie de ajuns. Şi atunci, cel mai bine este să le adăugaţi o oră sau măcar o jumătate de oră de exerciţii fizice. Vor face ele trecerea aceea mai lină, de la stresul profesional la viaţa personală care nu merită lăsată uitării. Nu-i timp de sală? Mereu e. Tăiaţi din statul la TV sau din jumătatea de oră în plus dormită dimineaţa. Şi o plimbare e bună, dacă un abonament vă sună ca o căsnicie, ca angajament mă refer.

Fără calculator deschis, fără agendă la îndemână – nu le deschideţi minţindu-vă că veţi sta doar un pic, învăţaţi-vă cu ideea că odată ajunşi acasă, spaţiul acela devine un soi de rai neprofesional. Relaxaţi-vă până nu mai puteţi şi încercaţi să nu vă gândiţi la nimic legat de muncă – poate doar la ora la care să puneţi alarma ceasului pentru dimineaţă.

Vi se pare o pierdere de vreme? Atunci aflaţi că o slujbă stresantă poate avea un impact biologic direct asupra organismului, crescând riscul de maladii cardiace, potrivit unui studiu publicat în European Heart Journal. Au participat la el peste 10.000 de funcţionari din Marea Britanie. Persoanele cu vârsta sub 50 de ani care au declarat că munca lor este stresantă prezentau cu 70% mai multe riscuri de a dezvolta o maladie cardiacă.

Vrei mai multe idei de relaxare? COMANDA  pachetul cu  revistele tale preferate la un super pret!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”