Femeile şi banii – ce e mit, ce e adevăr?

Sex and the city a lăsat o moştenire mare femeilor, în ceea ce priveşte moda. Majoritatea femeilor sunt încă înebunite de faimoşii Jimmy Choos datorită lui Carrie Bradshaw dar, de asemenea, a lăsat stereotipuri precum – femeile nu sunt bune la capitolul financiar. Iată câteva mituri despre acest clişeu, distruse!
  • Publicat:
Femeile şi banii - ce e mit, ce e adevăr?

Serialul  „Sex and the City” a lăsat o moştenire mare femeilor în ceea ce priveşte moda. Majoritatea femeilor sunt încă înnebunite de faimoşii Jimmy Choo datorită lui Carrie Bradshaw dar, de asemenea, a lăsat stereotipuri precum – femeile nu sunt bune la capitolul financiar. Iată câteva mituri despre acest clişeu, distruse!

Femeile câştigă mai puţin decât bărbaţii – este un mit şi, în urma ultimelor studii pe baza subiectului, s-a dovedit că femeile cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani câştigă, de fapt, mai mult decât bărbaţii din aceeaşi categorie de vârstă. Totuşi, aceste femei nu au un soţ sau copii. Vestea bună este că acest lucru dovedeşte faptul că femeile nu mai sunt victimele discriminării pe scară largă la locul de muncă.

Femeile au o probabilitate mai mică de a-şi cumpăra propria locuinţă – de ani de zile există stereotipul cum că bărbaţii îşi cumpără case, femeile se căsătoresc şi se mută cu ei. Astăzi, majoritatea femeilor îşi cumpără singure locuinţe chiar şi fără un soţ de partea lor. Potrivit rapoartelor din 2013, numărul femeilor singure care îşi cumpără case acum este dublu faţă de cel al bărbaţilor.

Femeilor le e frică să fie la conducere – în ciuda imaginii potrivit căreia lumea afacerilor este condusă de bărbaţi, potrivit revistei „Forbes” femeile se descurcă foarte bine la conducerea unui business şi este de aşteptat ca până în 2018 să preia conducerea acestui domeniu.

Femeile cumpără mai mult decât bărbaţii – este un mit şi, conform ultimelor date, cel puţin la capitolul online, bărbaţii cumpără de două ori mai mult decât femeile. CNBC raportează faptul că bărbaţii cheltuie cu 30% mai mult decât femeile, în ceea ce privesc cumpărăturile online. Deci, fetelor, să începem navigarea! Trebuie neapărat să îi întrecem!

Femeile nu se pricep la investiţii – cercetările arată, de fapt, că femeile sunt mult mai bune decât bărbaţii la capitolul „investiţii înţelepte” pe termen lung. Bărbaţii tind să fie mai competitivi şi mult prea încrezători – ceea ce poate duce la eşec – în timp ce femeile sunt mai calculate şi mai stăpâne pe sine în situaţii de stres, astfel având o posibilitate mai ridicată de reuşită.

 

Autor: Iulia Pocol 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân