Cum să-ţi construieşti singură fericirea

Succesul şi fericirea ta depind de legi şi principii ale naturii, dar şi de felul în care le foloseşti. Dacă viaţa ta stă pe loc, trebuie să analizezi felul în care contribui la asta.
  • Publicat:
Cum să-ţi construieşti singură fericirea

 

Universul nu are preferaţi!

Succesul şi fericirea ta depind de legi şi principii ale naturii, dar şi de felul în care le foloseşti. Dacă viaţa ta stă pe loc, trebuie să analizezi felul în care contribui la asta.

Odată ce devii conştientă de faptul că lucrurile cu care contribui la propria viaţă îţi determină situaţia, încetezi să mai fii o victimă.

În cartea sa, “Urmează-ţi inima”, Andrew Matthews vorbeşte despre legile universului, despre principii şi secrete ale fericirii, dar mai ales despre cum poţi tu, singură, să preiei controlul asupra vieţii tale şi să îţi construieşti singură fericirea.

Cauză şi efect

Nu auzi niciodată pe cineva spun`nd: “Mă trezesc cu noaptea-n cap, fac sport, studiez, am grijă de relaţiile mele, mă implic c`t pot de mult c`nd vine vorba de munca mea – şi în viaţa mea nu se înt`mplă nimic bun”.  Ne putem uita la vieţile altor oameni şi spune: “Ce s-a înt`mplat cu legea cauzei şi a efectului?” Ana este promovată şi ne întrebăm: “De ce a meritat asta”?

Vecinii sărbătoresc douăzeci de ani de căsnicie fericită şi spunem: “Cum se face că sunt aşa norocoşi”? Poate fi derutant, dar aceleaşi reguli ale cauzei şi efectului funcţionează pentru toată lumea. În viaţă primim ceea ce cerem. Ana iese în oraş afiş`nd decolteuri generoase. Cu toate acestea, este deranjată că bărbaţii o doresc doar pentru corpul ei. Bărbaţii zăresc decolteul de la un kilometru depărtare! Care-i misterul?

Pe scurt

Dacă suntem sincere cu noi înşine, putem să ne amintim aproape toate lucrurile care ni s-au înt`mplat vreodată – şi ne putem da seama cum am contribuit la realizarea acestora. Nu-ţi face griji în legătură cu legile universului şi felul în care acestea o ajută pe vecina ta. Priveşte felul în care acţionează legea cauzei şi a efectului în viaţa ta – în relaţiile tale, c`nd vine vorba despre propriile succese şi dezamăgiri. Vei fi mult mai liniştită şi mai împăcată.

Nici un efort nu este irosit

Ia un cub de gheaţă care a fost îngheţat la -50 de grade C şi începe să-l încălzeşti. C`tva timp, nu se înt`mplă nimic. O grămadă de energie şi nici un rezultat vizibil. Dintr-odată, la 0 grade C, se topeşte. Apă! Continuă să-l încălzeşti. Din nou, o grămadă de energie şi nimic interesant. Apoi, la aproximativ 100 de grade C, bulbuci şi abur! Fierbe!

Principiul? Este posibil să investeşti foarte multă energie într-un lucru – de exemplu, un cub de gheaţă, un proiect, o relaţie, o carieră – şi totuşi să nu pară a exista nici un rezultat. De fapt, energia ta produce deja schimbare, dar pur şi simplu nu o poţi vedea. Continuă să investeşti energie şi vei vedea cu siguranţă o transformare. }ine minte principiul şi nu te vei alarma la fel de des şi nu vei dispera.

Oamenii fericiţi nu acceptă pur şi simplu schimbarea, ci o îmbrăţişează. Sunt acei oameni care spun: “De ce aş vrea ca următorii mei cinci ani să fie la fel ca ultimii cinci?” Începe să trăieşti! ACUM!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”