8 secrete ale cuplurilor fericite

Ce au în comun cuplurile fericite şi care este cheia fericirii în mariaj? Totul porneşte dis de dimineaţă, afirmă experţii. Se pare că toate cuplurile fericite au în comun o serie de gesturi care contribuie la dinamica relaţiei. Iată o parte dintre secretele lor!
  • Publicat:
8 secrete ale cuplurilor fericite

Ce au în comun cuplurile fericite şi care este cheia fericirii în mariaj? Totul porneşte dis de dimineaţă, afirmă experţii. Se pare că toate cuplurile fericite au în comun o serie de gesturi care contribuie la dinamica relaţiei. Iată o parte dintre secretele lor!

Jurnaliştii de la Huffington Post au întrebat specialişti şi cititori cu relaţii solide şi fericite care sunt secretele lor. Se pare că fericirea se regăseşte în momentele mărunte.

Contactul vizual

„Ne spălăm pe dinţi împreună. Pentru acele câteva minute ne uităm în ochii celuilalt. Ne atingem reciproc, o mână pe talie, o mâna pe obraz, capul pe piept „. – afirmă Brandi W, o cititoare a site-ului Huffington Post.

Îmbrăţişările

„Soţul meu pleacă la muncă înainte ca eu să-mi pot măcar imagina ridicarea în picioare şi să devin o fiinţă umană pe deplin funcţională. Deci în fiecare dimineaţă după ce se pregăteşte, se urcă din nou în pat şi mă ţine strâns la piept, în braţe. Chiar şi 5 minute contează – important este faptul că acele minute sunt minute dedicate strict nouă.”, spune  Meg Conley, un blogger specializat în relaţii.

Potrivirea programului

„Prea multe cupluri au două rutine complet diferite de dimineaţă şi de multe ori abia se văd sau apucă să îşi vorbească. Cunosc mulţi parteneri care nu ajung să se vadă dimineaţa şi nici nu adorm simultan, seara. Pentru un cuplu este vital să se conecteze la începutul zilei“, susţine Dr. Kurt Smith, psihoterapeut specializat în consiliere pentru bărbaţi.

Savurarea unei cafele sau ceai împreună

„Eu şi soţia mea servim micul dejun împreună stând pe veranda din faţa casei, unul lângă altul. Chiar dacă acest lucru durează doar timp de 15 minute, ne oferă un prilej minunat de a vorbi despre planurile de zi şi de a ne asculta unul pe altul“, spune cititorul Huffington Post, Steve T.

Sărutul de la revedere

„Este atât de important pentru noi să arătăm mereu afecţiunea înainte de plecare. De obicei, soţul meu mă sărută pe cap în fiecare dimineaţă înainte de muncă, dacă eu nu sunt trează. Nu este vorba despre nevoia mea de afecţiune, ci despre faptul că ne place să ne luam la revedere cu dragoste şi să ne întâmpinăm asemenea“, – afirmă cititoarea Rebecca C.

Pauza de la tehnologie

„Chiar dacă avem doar 5 sau 10 minute înainte de a pleca, renunţăm la telefoane şi ne aşezăm la un ceai. Nu există telefoane sau iPad-uri permise. Ne place să vorbim despre planurile noastre sau despre orice alt subiect – de exemplu ştiri sau chiar să stăm în linişte. Vieţile noastre sunt îndeajuns de haotice şi stresante – faptul că stăm unul lângă altul fără telefoane măcar o dată pe zi, este un lucru minunat!“, mărturiseşte Winifred M. Reilly, psihoterapeut de familie şi cuplu.

Împărţirea sarcinilor

„A avea grijă de un copil poate fi o muncă foarte grea. Nimic nu spune că acest lucru trebuie să fie făcut strict de unul dintre părinţi. Cuplurile care sunt mai fericite au în comun abilitatea de a împărţi responsabilităţile parentale. Lucrând ca o echipă dimineaţa, se va construi totodată conexiunea şi relaţia de fericire care poate dura pe tot parcursul zilei“, afirmă medicul  Kurt Smith.

Zâmbetul

„Dimineţile pot fi agitate pentru majoritatea oamenilor, dar este important să îi zâmbeşti partenerului tău. Chiar şi atunci când ai o zi mai stresantă sau eşti extrem de grăbit, arată-i partenerului afecţiunea ta! “, ne  sfătuieşte psihologul Marie Land.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân