7 obiceiuri simple pentru a fi mai fericit

Fericirea nu ar trebui să fie ceva greu de atins, care pare că îţi scapă mereu printre degete.
  • Publicat:
7 obiceiuri simple pentru a fi mai fericit

Fericirea nu ar trebui să fie ceva greu de atins, care pare că îţi scapă mereu printre degete. Nu ar trebui să te raportezi la ea ca la un ideal abstract, ci ca parte din călătoria ta, prezentă în orice moment şi orice loc.

Chiar dacă trebuie să faci anumite eforturi, şi multe persoane fac asta,nu-ţi fă griji, este important să încerci.

Obiceiul #1: Concentrează-te pe sentimentul de împlinire

Când viaţa ta are un sens, acţiunile, alegerile şi fiecare clipă contează. Poţi ajunge la această stare dacă decizi cine vrei să fii şi ce fel de experienţe vrei să trăieşti.

O strategie simplă pentru a te concentra pe sentimenul de împlinire este să îţi îndrepţi atenţia asupra binelui universal şi să încerci să dai tot ce ai mai bun. Asta înseamnă să te bazezi pe punctele tale forte şi să îţi împarţi darurile cu lumea din jur. O astfel de atitutidine te va ajuta să treci peste încercările de zi cu zi şi îţi îndrepţi atenţia spre lucruri mai importante pentru tine.

Un mod simplu de a conferi mai mult sens vieţii tale este să identifici o misiune, o cauză sau un mesaj în care crezi. 

Obiceiul # 2 Trăieşte-ţi viaţa conform valorilor tale

Să îţi trăieşti viaţa conform valorilor tale este unul dintre cele mai simple moduri de a fi mai fericit. Dacă petreci mult timp la locul de muncă, cel mai bun mod de profita la maximum de acest timp este să creezi o legătură între munca şi valorile tale.

De exemplu, dacă îţi place să înveţi ai putea să încerci să devii mai bun în domeniul tău. Dacă îţi place să ajuţi alţi oameni, atunci găseşte un mod de a contribui şi de a-i ajuta pe cei care se află în dificultate, apelând la competenţele, experienţa şi cunoştiinţele tale. Dacă perfecţiunea este una dintre valorile tale de căpătâi, atunci priveşte-ţi cariera ca pe o şansă de ilustra excelenţa.

Când îţi trăieşti viaţa conform valorilor tale, te bucuri mai mult de călătorie, indiferent de destinaţie.

Obiceiul # 3: Stabileşte-ţi propriul standard de fericire

Fiecare dintre noi are propriul standard de fericire. Gândeşte-te care este nivelul pe care ţi-l doreşti şi porneşte din punctul în care te afli acum.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face este să găseşti moduri simple de a-ţi îmbunătăţi gradual nivelul general de fericire.

Unul dintre cele mai rele lucruri pe care poţi face este să-ţi compari nivelul de fericire cu al altor persoane sau să te învinovăţeşti că nu eşti o persoană fericită şi zâmbitoare.

Pe cât de simplu sună, multe persoane sunt mai fericite pur şi simplu pentru că nu îşi fac griji că nu radiază de fericire în fiecare clipă.

Preferă să-şi trăiască viaţa conform valurilor lor şi să se concentreze pe sentimentul de împlinire. Soarele iese pe parcurs şi mult mai des atunci când nu îl aştepţi cu îndârjire. 

Obiceiul # 4 Începe de la fericire

Alege să fii fericit. Fericirea este o decizie.

Acesta este momentul în care trebuie să priveşti în interior şi să răspunzi la întrebările dificile. Ce îţi place să faci? Ce anume te face fericit? Ce ai vrea să faci mai des?

Este foarte uşor să faci lucrile pe care crezi că le aşteaptă sau le vor alţi oameni de la tine. Mai bine, priveşte în interior şi găseşte lucrurile care te fac cu adevărat fericit şi fă-le mai des.

Obiceiul #5: Ai grijă să nu cazi în capcana Dacă/Atunci

Nu te gândi: Dăcă obţin slubja asta atunci o să fiu fericit. Dacă îmi cumpăr casa aceea atunci o să fiu fericit. Este uşor să proiectezi ideea de fericire acolo în viitor, decât aici, în prezent.

Ştii ce se întâmplă în momentul în care în cele din urmă ajungi în vârful muntelui? Te aşteaptă un alt munte.

Strategia cea mai eficientă estă să te bucuri de călătorie. Încearcă să găseşti fericirea acum, aici, cu ceea ce ai şi din poziţia în care de afli în acest moment. Poţi alege lucrurile cărora le acorzi atenţie. Concentrează-te pe lucrurile care te bucură.

Aminteşte-ţi că ai călătoria şi destinaţia, iar uneori călătoria este tot ce ai, aşa că profită de ea!

Obiceiul # 6 Creşte-ţi toleranţa la frustrare

Dacă înveţi să ignori sentimentul de frustrare, îţi poţi creşte aproape instant  fericirea de zi cu zi.

Tot ce trebuie să faci este să decizi să nu mai fi deranjat de toate lucrurile mici care nu ies aşa cum vrei tu. Sunt atât de multe lucruri care creează nemulţumiri zi de zi, mai ales dacă le dai voie. Nulăsa traficul să te enerveze, pleacă mai devreme de acasă şi evită-l. Concentrează-te pe ceea ce poţi controla şi ignoră restul. Găseşte umorul din situaţiile în care eşti prins. Învaţă ceva din ce ţi se întâmplă.

Obiceiul # 7: Îndreaptă-ţi atenţia spre un scop

Eşti regizorul propriei tale vieţi. Îndreaptă camera spre lucrurile pe care vrei sp le vezi.

Primeşti lucrurile asupra cărora te concentrezi. Poţi să îşi îndrepţi atenţia spre nefericire sau spre bucurie. Asta este o alegere importantă care se află în mâinile tale.

Este uşor de pus în practică. Pur şi simplu începe să îţi îndrepţi atenţia spre clipele şi lucrurile care te fac să te simţi mai bine.

(Sursa: Time)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”