5 lucruri pe care nu ar trebui să i le spui unei femei singure

Dacă o femeie trece de 30 de ani, să zicem, şi nu este măritată sau într-o relaţie serioasă, ai tendinţa să îi spui anumite lucruri care pot avea o conotaţie negativă. Citeşte mai jos cam cum ar trebui să spui ce ai de zis fără să-ţi jigneşti prietena, dacă e o femeie singură.
  • Publicat:
5 lucruri pe care nu ar trebui să i le spui unei femei singure
Dacă o femeie trece de 30 de ani, să zicem, şi nu este măritată sau într-o relaţie serioasă, ai tendinţa să îi spui anumite lucruri care pot avea o conotaţie negativă.
 
Citeşte mai jos cam cum ar trebui să spui ce ai de zis fără să-ţi jigneşti prietena, dacă e o femeie singură.
 
1.  “Se aude ticăitul ceasului tău biologic.”
Pe măsură ce înaintează în vârstă, termenul de „ceas biologic” apare din ce în ce mai des în discuţie. Dacă ştii că prietena ta îşi doreşte copii, nu o grăbi. Şi nu o impinge de la spate să facă acest pas cu oricine îi iese în cale, doar pentru a-şi întemeia o familie. 
 
Ce ar trebui să îi spui, de fapt: nimic. Ar fi bine să nu te bagi într-o problemă atât de delicată, oricât de apropiate sunteţi.
 
2. “Este vina ta că nu ai întâlnit pe cine trebuia.”
Chiar dacă tu crezi că îi eşti de ajutor prietenei tale spunându-i că i-ar prinde bine să slăbească puţin, să-şi schimbe culoarea părului sau coafura ori să încerce altă rochie care ar avantaja-o mai mult, crede-ne, îi faci un deserviciu.
 
Astfel de afirmaţii, spun specialiştii, transmit mesajul subliminal că ea nu este îndeajuns de atrăgătoare pentru un bărbat. 
Ce ar trebui să îi spui, de fapt: “Simte-te confortabil în pielea ta, pentru că atunci când faci asta, bărbatul potrivit te va plăcea exact aşa cum eşti.”
 
3. „Bărbaţii te consideră intimidantă.”
Spunându-i unei femei singure că bărbaţii se intimidează în prezenţa ei, din orice motiv, e ca şi cum ai accentua ideea că nu poate di cine e ea cu adevărat. Specialiştii cred că un astfel de bărbat care se intimidează în prezenţa unei femei, nu este bărbatul potrivit pentru ea.
 
Şi, tot ei, subliniază că nu ar trebui ca femeia singură care îşi caută un partener să-şi minimizeze reuşitele, atuurile sau punctele forte doar pentru a face pe plac unui bărbat.
 
Ce ar trebui să îi spui, de fapt: “Niciun bărbat care ar merita să-ţi fie alături nu ar trebui să se simtă intimidat de tine. El ar rebui să-ţi aprecieze punctele forte.”
 
4. „Alţi oameni pe care îi cunoşti sunt fericiţi în relaţiile pe care le au.”
Chiar dacă mulţi oameni sunt fericiţi într-o relaţie, nu înseamnă că oricine nu poate fi fericit decât într-o relaţie. Aşa că, spunându-i unei femei că va fi mai fericită într-o relaţie, decât singură, e ca şi cum n-ai fi de acord cu alegerile ei de viaţă, dar sunt alegerile ei, nu ale tale, iar tu nu ai de unde să ştii ce o face fericită cu adevărat. Sunt multe femei mulţumite că sunt singure. Mai ales că nu ştim ce se ascunde cu adevărat în spatele “fericirii” anumitor cupluri.
 
Ce ar trebui să spui, de fapt: Nimic. Unele femei aleg să fie singure, ceea ce este perfect în regulă.
 
 5. „N-ar trebui să pui cariera pe primul plan.”
Nu este ceva rău să ai obiective profesionale importante. Să îi sugerezi unei femei singure că este prea concentrată pe viaţa ei profesională, nu este prea potrivit. Mai ales că pentru a fi fericită într-o relaţie este foarte important să te simţi bine cu tine. Psihologii spun că este important să faci ceea ce te face fericită şi viaţa ta se va aşeza natural, de la sine.
 
Ce ar trebui să spui, de fapt:” Ştiu cât de importantă este cariera pentru tine, dar nu uita să îţi faci timp şi pentru viaţa ta profesională.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Despre introvertiţi, studiu de caz
Despre introvertiţi, studiu de caz
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân