5 semne că ești nefericit. Privitul în exces la televizor, un indiciu că ești nemulțumit de viața ta

Ce simplu ar fi dacă secretul fericirii s-ar ascunde într-o pilulă-magică, nu-i aşa?
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 semne că ești nefericit. Privitul în exces la televizor, un indiciu că ești nemulțumit de viața ta

Totul ar fi mai simplu şi toată lumea ar apela la miraculoasa pastilă ori de câte ori simte că îl paşte depresia. Să fim serioşi, aşa ceva nu există! Dacă s-ar găsi fericire de vânzare, ar fi o coadă interminabilă la farmacie…

Iată 5 obiceiuri care pot trăda o iminentă… stare de nefericire.

Prea mult timp petrecut în faţa TV-ului

Uneori, o zi stresantă atrage după sine o seară lejeră petrecută în compania televizorului. Te întinzi pe canapea, te relaxezi şi te laşi purtat în acţiunea reality-show-urilor sau a unui serial banal.

Dar dacă astfel de episoade devin rutina ta de zi cu zi, ar trebui să îţi pui un mare semn de întrebare şi să laşi deoparte telecomanda.

Potrivit unui studiu, privitul ore în şir la televizor poate ascunde o profundă stare de nefericire. Se pare că, în medie, un „fericit” se uită maximum 19 ore la TV pe săptămână, în comparaţie cu „nefericiţii”, care stau peste 25 de ore.

Antisocial, nefericit şi în permanentă harţă cu partenerul

Persoanele nefericite întâmpină mai multe dificultăţi în rezolvarea problemelor de cuplu, cum ar fi: nu doresc să îşi lărgească cercul de prieteni, evită socializarea, invidia şi gelozia iau locul fidelităţii şi încrederii etc.

Astfel, apare distanţarea între parteneri, lipsa de comunicare şi răcirea relaţiilor cu prietenii de ambele baricade. Încearcă să ieşi cât mai mult în lume, fii alături de cel drag la diverse evenimente şi discutaţi orice aspect vă nemulţumeşte.

Tot timpul stresat

Prea mult stres strică, pe toate planurile! Îţi poate afecta sănătatea fizică şi psihică, dăunează relaţiilor cu colegii de muncă şi, mai ales, vieţii de cuplu. Detaşează-te de mediile stresante şi fii mai zen.

Pe termen scurt, stresul te ajută să fii mai atent şi să dai tot ce-i mai bun din tine, însă, pe termen lung, stresul este un factor major de risc pentru apariţia nefericirii.

Deşi stresul nu poate fi scos din contextul societăţii moderne, încearcă să gândeşti mai optimist, să vezi şi partea plină a paharului şi să te bucuri de mărunţişurile vieţii de zi cu zi.

Mergi la shopping pentru a-ţi trata nefericirea

Achiziţiile materiale nu pot înlocui niciodată sentimente, cum este fericirea de exemplu. Poate pe termen scurt au acest efect, însă portofelul e mult mai mic decât durata vieţii. Nu poţi da o raită prin mall ori de câte ori te simţi la pământ, asta ar însemna clar un faliment în cel mai scurt timp.

Poţi citi o carte în schimb sau poţi ieşi în parc la plimbare cu animalul de companie, la un film amuzant, îţi poţi oferi o floare care să te facă să zâmbeşti… Şi ieşi mult mai ieftin decât dacă ţi-ai da întregul salariu pe nişte pantofi Jimmy Choo, nu crezi?

Insomnie, insomnie… de ce-mi faci tu asta mie?

După o noapte de întors pe o parte şi pe alta în pat şi de mototolit cearşaful de neastâmpăr, reuşeşti într-un final, spre dimineaţă, să închizi un ochi. Numai bine că şi sună alarma! Grozav, nu? Cu siguranţă nu e cel mai bun mod să-ţi începi ziua.

Această insomnie poate fi însă un semn că eşti nefericit. Somnul insuficient are efect direct asupra creierului, care este mult mai sensibil la acţiunea cortizolului, hormonul stresului.

Totuşi, se impune întrebarea: somnul insuficient ne face nefericiţi sau nefericirea cauzează insomnii? Răspunsul diferă în funcţie de situaţie.

Cine lucrează 60 de ore pe săptămână poate fi numit un workaholic şi nu are timp să doarmă cât trebuie. Pe de altă parte, simptomele nefericirii, precum stresul continuu sau privitul zilnic la televizor, pot afecta calitatea somnului în acelaşi timp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Să privim și partea bună a pandemiei!
Să privim și partea bună a pandemiei!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”