10 sfaturi pentru o stare de nota 10

Este foarte simplu să fii autocritic, să îţi pară rău de deciziile pe care le-ai luat şi să agonizezi gândindu-te că ai face cu totul şi cu totul altfel dacă ai avea posibilitatea să o iei de la capăt. Aşa că ai nevoie exact de o modalitate prin care să eviţi această capcană a regretelor. Iată cum!
  • Publicat:
10 sfaturi pentru o stare de nota 10

 

Este foarte simplu să fii autocritic, să îţi pară rău de deciziile pe care le-ai luat şi să agonizezi gândindu-te că ai face cu totul şi cu totul altfel dacă ai avea posibilitatea să o iei de la capăt. Aşa că ai nevoie exact de o modalitate prin care să eviţi această capcană a regretelor. Iată cum!
 
1. Transformă-ţi visul în realitate
 
Nu trebuie să te muţi în altă ţară sau să călătoreşti peste hotare ca să începi să-ţi transformi visul în realitate, dar trebuie să ştii clar încotro te îndrepţi. Cum vrei să arate ziua de mâine? De ce este nevoie să se întâmple acest lucru?
 
În loc să te concentrezi pe barierele pe care le-ai putea întâmpina, gândeşte-te cum va fi când vei reuşi în absenţa acestor bariere. Găseşte modalităţi inovatoare pentru a schimba situaţia în care te afli acum. Trăieşte-ţi visul şi lasă regretele în urmă. Nu visa la un lucru; fă-l pur şi simplu!
 
2. Ascultă-ţi inima
 
Unele lucruri nu pot fi explicate pur şi simplu de ştiinţă sau cu ajutorul calculelor. Nu ştim totul pe lumea asta şi nici ce ne rezervă viaţa. Dar atunci când apar evenimente întâmplătoare, fii conştient(ă) nu numai de semnificaţia pe care o pot avea, ci şi de drumurile noi care ţi se deschid. Cu alte cuvinte, fii deschis(ă) la noile posibilităţi pe care nu le-ai descoperit încă şi care ţi-ar putea schimba viaţa. Ascultă-ţi inima şi vezi unde te duce acest lucru.
 
3. Spune-ţi punctul de vedere
 
Dacă nu le permiţi celorlalţi să ştie ce gândeşti, nu te aştepta să citească în interiorul minţii tale. Exprimă-ţi temerile sau problemele şi eliberează-te de regretul de a lăsa emoţiile negative să se adune de-a lungul timpului. Exprimă-ţi sentimentele şi te vei simţi mult mai autentic(ă) şi mai plin(ă) de viaţă. Spune-ţi punctul de vedere astfel încât ceilalţi să ştie clar pe ce poziţie te afli.
 
4. Fii optimist(ă)
 
Nu pica în capcana evitării riscului de eşec şi obişnuieşte-te să îţi oferi şansa de a avea succes. Ai încredere în tine şi în abilităţile tale. Dă de fiecare dată ce ai mai bun în tine. Acordă-ţi credit să încerci şi vezi ce anume se întâmplă. Indiferent de rezultat, nu vei regreta niciodată că ai avut curajul să încerci.
 
5. Ieşi din propria zonă de confort
 
Dacă reuşeşti să ieşi din zona de confort, vei avea oportunitatea de a-ţi valoriza mai mult propria persoană şi de a scăpa de regretele din trecut. Dă-ţi seama de faptul că înfruntarea propriilor temeri este soluţia modificării comportamentului, indiferent că e vorba despre un curs de mers pe frânghii suspendate sau de viaţa reală.

Ia iniţiativa de a te confrunta cu propriii demoni şi observă modul în care reacţionezi. Ce anume ai putut vedea la tine? Ce ai învăţat din aceste experienţe? Ieşi din zona în care te simţi confortabil şi vei vedea o nouă latură a ta.

 
6. Fii deschis(ă) la minte
 
Fă-ţi un obicei din a renunţa la ideile preconcepute pe care le ai vizavi de ceilalţi. Acordă-le prezumţia de corectitudine şi străduieşte-te să accepţi diferenţele. Gândeşte-te cum ţi-ar plăcea să fii tratat(ă) dacă ai fi în locul lor şi apoi comportă-te în consecinţă. Dacă eşti deschis(ă) la minte, oamenii te pot surprinde şi să facă lucruri extraordinare.
 
7. Iubeşte necondiţionat
 
Provocarea atunci când vine vorba de dragoste necondiţionată este să fii capabil(ă) să îţi reprimi nevoia de a-i judeca pe ceilalţi şi să înveţi cum să îi accepţi aşa cum sunt. Odată ce îmbrăţişezi realitatea că ceea ce vezi este exact ceea ce primeşti, vei avea o relaţie care nu va mai fi o sursă de regrete. Iubeşte necondiţionat şi experimentează frumuseţea iubirii fără limite sau regrete.
 
8. Fă ceea ce trebuie
 
Să faci ceea ce trebuie înseamnă să poţi trăi cu acea decizie toată viaţa. Când te confrunţi cu situaţia în care trebuie să alegi un curs al acţiunii în defavoarea altuia, foloseşte-ţi conştiinţa drept ghid. Asigură-te că fiecare decizie pe care o iei este una de care să te simţi mândru(ă). Atunci când faci ceea ce trebuie, nu vei regreta niciodată ceea ce ai făcut.
 
9. Străduieşte-te să nu fii egoist(ă)
 
Pentru a evita regretele în urma unor acţiuni egoiste, în care eşti absorbit(ă) de tine şi acţionezi numai în folosul propriu, gândeşte-te şi la nevoile celorlalţi la fel de mult ca la ale tale. Concentrează-te mai mult pe ceea ce te înconjoară. Atunci când te străduieşti să fii lipsit(ă) de egoism, nu înseamnă neapărat că te gândeşti mai puţin la tine. 
 
10. Fă din lumea înconjurătoare un loc mai bun
 
Să faci din lume un loc mai bun nu înseamnă neapărat să aloci mult timp sau că este vorba despre vreun proces complex. Ajută un prieten rănit. Donează lucrurile care nu îţi mai trebuie unei organizaţii caritabile. Reciclează gunoiul. Spune-le şi arată-le celorlalţi că îi iubeşti etc. Treci dincolo de simpla obligaţie. Moştenirea pe care o laşi să fie aceea că ai contribuit la îmbunătăţirea lumii din jurul tău. Â
 
Mai multe sfaturi pentru a-ţi schimba viaţa şi a fi mai fericită în volumul “Gata cu regretele”, www.amaltea.ro. 
 
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”