Un nou capitol al mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS2020

Prin proiectele naţionale de social marketing create, echipa Fundaţiei PRAIS promovează educaţia tinerei generaţii, două dintre cauzele pe care le susţinem fiind stilul de viaţă echilibrat şi prevenirea obezităţii infantile.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Un nou capitol al mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS2020

Prin proiectele naţionale de social marketing create, echipa Fundaţiei PRAIS promovează educaţia tinerei generaţii, două dintre cauzele pe care le susţinem fiind stilul de viaţă echilibrat şi prevenirea obezităţii infantile.

Lansată acum 7 ani, mişcarea naţională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS a devenit unul dintre cele mai longevive proiecte bazate pe comunitate şi un model de bune practici, recunoscut internaţional în cadrul reţelei EIN*.

Noul capitol al mişcării naţionale SETS, ce se va derula până în 2020, se adresează copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani şi familiilor acestora din marile oraşe, precum şi a celor care locuiesc în mediul rural. Activările diversificate a elevilor în şcoli, care au fost testate cu succes deja în anul şcolar 2017 – 2018, vor conduce la implicarea unui număr mai mare al şcolilor, accentul pus pe activităţile fizice şi sportive zilnice fiind o prioritate.
Rezultatele preliminare ale noilor concursuri şcolare SETS2020 demonstrează eficienţa metodologiilor. SETS GymClass a angrenat 6.744 de elevi  care au făcut 1.581 de sesiuni de gimnastică de înviorare, însumând 263 de ore de gimnastică. Un mare succes l-a avut #SETSFlashmob! Au fost înscrise 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 de elevi şi 491 de cadre didactice din Bucureşti, Cluj-Napoca, Ploieşti, Roman şi Timişoara şi comunele selectate din judeţele Prahova şi Timiş, stimulând creativitatea şi spiritul de echipă al elevilor.

Mai mult, alături de voluntarii noştri şi de studenţii de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, 6.194 de elevi din ciclul primar din 22 de şcoli din Bucureşti şi Ploieşti au participat la 160 de lecţii deschise, în cadrul cărora au făcut jocuri sportive, au învăţat despre importanţa somnului, igienei, consumului fructelor şi legumelor proaspete, şi hidratării. Pe digital, promovarea proiectului s-a făcut direct în comunităţi, prin platforma www.sets.ro şi pagina de Facebook @Miscareasets, adevărate scene pe care au fost valorizaţi copiii şi activităţile lor, premiate în cadrul unor ceremonii speciale.

“Dezvoltarea timp de 7 ani a unei mişcări naţionale de asemenea anvergură şi cu un impact social măsurabil cum este SETS, recunoaşterea sa internaţională ca model de bune practici pentru confraţii noştri din reţeaua globală EIN, exprimă dedicaţia echipei noastre, a partenerilor de drum lung alături de care am reuşit să ne aducem contribuţia la schimbarea în bine a obiceiurilor de stil de viaţă al copiilor – doar câteva motive solide pentru care vom continua, împreună!”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS, iniţiatoarea proiectului.

Din 2011 şi până în prezent, mişcarea naţională SETS a fost prezentă în 250 de şcoli din Bucureşti, Timişoara Cluj-Napoca, Ploieşti, Otopeni, Roman. A ajuns la 179.947 de elevi din clasele pregătitoare-IV şi familiile acestora, la 3.000 de cadre didactice, 2 milioane public larg. 591 de voluntari de la UNEFS şi SETS au susţinut 621 de lecţii deschise în şcoli la care au participat peste 33.774 de elevi.

Partenerii mişcării SETS care fac posibile aceste realizări sunt: Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj, Neamţ, Timiş şi Prahova, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Scrimă, precum şi Federaţia Romalimenta.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: