Părinţii, stângaci în utilizarea telefoanelor inteligente

Trei din cinci părinţi utilizează zilnic internetul, iar dintre aceştia, patru din cinci le cer ajutorul copiilor atunci când nu şiu cum să gestioneze diverse situaţii în mediul digital.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Părinţii, stângaci în utilizarea telefoanelor inteligente

Trei din cinci părinţi utilizează zilnic internetul, iar dintre aceştia, patru din cinci le cer ajutorul copiilor atunci când nu şiu cum să gestioneze diverse situaţii în mediul digital, potrivit unui chestionar realizat de Orange.

Acelaşi chestionar arată că principalele motive pentru care părinţii accesează internetul sunt comunicarea cu cei dragi şi transferul de date, dar şi faptul că îşi doresc să se informeze din resurse online, uşor accesibile.

Laptopul şi computerul sunt dispozitivele aflate la îndemâna părinţilor pentru sesiunile online, iar cei mai pasionaţi doresc să afle cum ar putea utiliza un smartphone sau o tabletă pentru aceleaşi nevoi, se arată într-un comunicat al Orange.

„Din dorinţa de a oferi soluţii pentru situaţiile dificile întâmpinate în utilizarea laptopului, a smartphone-urilor sau reţelelor sociale, Orange a lansat la începutul lunii februarie campania «Părinţi la şcoală», cu ajutorul careia îşi propune să aducă noile tehnologii mai aproape de părinţi. Astfel, pe parcursul celor 3 săptămâni de campanie, au fost încărcate în platforma peste 100 de poveşti, evaluate ulterior de un juriu format din specialiţti în comunicare digitală şi social media”, menţionează sursa citată.

Conform poveştilor înscrise pe platforma părinţi la şcoală, printre cele mai des întâlnite provocări ale părinţilor în a accesa şi utiliza noile tehnologii se numără dificultăţi în accesarea internetului, ultilizarea e-mailului şi a telefonului mobil.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”