Muzeul Cămărilor Româneşti, primul muzeu de tip pop-up, care ilustrează evoluţia preparatelor reprezentative româneşti

Românii care îşi doresc să descopere povestea preparatelor reprezentative autohtone, vor avea parte de o incursiune amplă în diversitatea de gusturi şi reţete tradiţionale la Muzeul Cămărilor Româneşti.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Muzeul Cămărilor Româneşti, primul muzeu de tip pop-up, care ilustrează evoluţia preparatelor reprezentative româneşti

Românii care îşi doresc să descopere povestea preparatelor reprezentative autohtone, vor avea parte de o incursiune amplă în diversitatea de gusturi şi reţete tradiţionale la Muzeul Cămărilor Româneşti.
Acesta a fost inspirat de călătoria Căutătorilor de Cămări – Chef Florin Dumitrescu şi Andrei Aradits – care au ajuns în toate regiunile ţării, pentru a gusta preparatele originale înscrise de români pe https://surprize.lidl.ro/cautatoriidecamari.

Muzeul Cămărilor Româneşti şi-a deschis pentru prima oară porţile în Bucureşti, în perioada 8 – 10 septembrie şi va ajunge ulterior în alte 3 oraşe din ţară: Timişoara (între 13 – 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (între 27 – 29 octombrie, în incinta Muzeului Brukenthal) şi Cluj-Napoca (între 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor). Înscrierile pentru toate vizitele se pot face tot pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra.

În perioada martie – iunie 2017, echipa Lidl a ajuns în cămările a zeci de români care şi-au înscris în competiţie cele mai gustoase reţete originale. Miza: Căutătorii de Cămări vor desemna preparatul câştigător, care va ajunge pe rafturile magazinelor din întreaga ţară, ca parte a gamei de produse Cămara Noastră, şi, astfel, pe mesele românilor.

În perioada menţionată, echipa a călătorit în toate zonele României, interacţionând cu o varietate de arome autentice româneşti. În marea finală, Căutătorii de Cămări vor juriza 13 preparate finaliste, ale căror poveşti sunt prezentate pe surprize.lidl.ro/cautatotiidecamari.

Incursiunea în gastronomia autohtonă tradiţională a inspirat crearea Muzeului Cămărilor Româneşti, primul muzeu de tip pop-up care ilustrează evoluţia preparatelor reprezentative româneşti, specifice fiecărei regiuni din ţară. Călătoria Căutătorilor de Cămări anunţa încă din debut o diversitate de gusturi autentice. În spatele Muzeului Cămărilor Româneşti stau eforturi ample pentru investigarea preparatelor regionale de tradiţie, precum şi pentru pregătirea decorului atent realizat.

În prima zonă din cadrul Muzeul Cămărilor Româneşti, publicul este aşteptat cu poveştile ilustrate ale preparatelor din fiecare regiune din România, într-un decor ce include o serie de exponate tematice supradimensionate. Tot aici, vizitatorii vor descoperi reproduceri ce descriu modul în care a evoluat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie. Turul include şi popasul în Galeria de Arome, oaspeţii având parte de surprize şi provocări la tot pasul. În cea de-a doua zonă, oaspeţii vor putea gusta un meniu special creat de Lidl, cu produse din gama Cămara Noastră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”