Linişte, copiii citesc!

Ca şi în anii anteriori, Litera dă startul unei campanii de încurajare a lecturii în rândul celor mai tineri cititori: „Linişte, copiii citesc!”
  • Publicat:
  • Actualizat:
Linişte, copiii citesc!

Din 1967, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret este celebrată în toată lumea pe data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Ca şi în anii anteriori, Litera dă startul unei campanii de încurajare a lecturii în rândul celor mai tineri cititori: „Linişte, copiii citesc!”

Dascălii din toată ţara sunt invitaţi să îşi înscrie şcoala la concurs pe pagina de facebook Litera Mică, urmând ca pe 2 aprilie câştigătorii să primească sute de cărţi cu care să construiască un fort de apărare a lecturii chiar în şcoala lor.

Cărţile oferite vor rămâne în bibliotecile şcolilor pentru ca toţi copiii să le poată citi.

Şcolile vor primi volume din cele mai îndrăgite colecţii: Biblioteca pentru Toţi Copiii, Tom şi Jerry, seria de cărţi ecranizate „Labirintul” şi, totodată, cărţi utile pentru şcoală, printre care colecţiile „Scriitori români ilustraţi” şi „Dicţionarul elevului deştept”.

Anul trecut, în cadrul aceleiaşi campanii, holurile a 25 de grădiniţe, şcoli şi licee au fost pavate cu cărţi pe care copiii le-au primit în dar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”