Înconjuraţi-vă de verde, căutaţi cu orice preţ sursele de energie vitală!

Iată-ne în plină primăvară, într-o superbă infuzie de clorofilă! Păcat că tabloul este întregit însă, de atmosfera încărcată de anxietate, generată de ultimele scandaluri alimentare: lapte încărcat de aflatoxină, carne toxică, de provenienţă mai mult sau mai puţin cunoscută, dar şi plină de hormoni, legume şi fructe injectate, verdeţuri cu pesticide.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Înconjuraţi-vă de verde, căutaţi cu orice preţ sursele de energie vitală!

Iată-ne în plină primăvară, într-o superbă infuzie de clorofilă! Păcat că tabloul este întregit însă, de atmosfera încărcată de anxietate, generată de ultimele scandaluri alimentare: lapte încărcat de aflatoxină, carne toxică, de provenienţă mai mult sau mai puţin cunoscută, dar şi plină de hormoni, legume şi fructe injectate, verdeţuri cu pesticide.

Noroc că dedicăm această lună postului şi, în subsidiar, unui regim alimentar echilibrat. Însă ce-ar mai putea consuma oamenii azi ca să poată să îşi păstreze sănătatea, să nu facă nici o carenţă? Aşa că ne-am luat un aliat important în acest demers, Olivia Steer, celebră deja pentru consecvenţa cu care a adoptat un nou stil de viaţă.

Olivia ne oferă câteva meniuri pentru mic dejun, prânz şi cină, mărturisindu-ne că-şi începe ziua cu un fresh de morcovi, sfeclă şi măr care o energizează. În plus, ne dezvăluie că nu se cântăreşte niciodată şi că şi-a educat copiii să mănânce raw-vegan: nu-i frustrează, dar se conving singuri de faptul că dulciurile din comerţ nu sunt sănătoase.

Apoi, ar fi importat să lămurim puţin subiectul dietă versus boli grave, pentru că există dorinţa de informaţie şi disperarea celor grav bolnavi după vestea că o anume dietă face minuni. Avem şi meniuri pentru dezlegarea la peşte, când intră în scenă tonul, un peşte perfect echilibrat în
Omega 3 şi Omega 6, cheia păstrării unei imunităţi puternice.

Oricum ar fi, să nu uităm că nici un abuz alimentar nu e bun, poate doar cel de pătrunjel şi că ar trebui să ne împărţim cu succes energia între pregătirea hranei curate şi sport. Aşa că ne-am dat întâlniri pline de energie cu designerul Mirela Stelea, dar şi cu Anca Serea şi copiii, care ne conving că mişcarea a intrat cu dreptul în viaţa lor şi acolo a rămas, revendicându-şi câteva ore pe săptămână, indiferent de vreme.

Şi Aylin Cadîr ne face cunoştinţă cu metoda ei favorită antistres: yoga! Mai avem pe lista bunătăţilor de sezon o vizită la San Francisco şi câteva poze cu căţei pufoşi, veritabile „puppy faces”, care te fac să uiţi de probleme şi să-ţi îndrepţi atenţia către aspectele mai simpatice ale vieţii. Cu un hohot de râs, înainte! Primăvara renaştem!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”