Energie electrică în locul gazelor şi al combustibilor lichizi

Energia electrică ar putea înlocui gazele şi păcura la încălzirea locuinţelor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Energie electrică în locul gazelor şi al combustibilor lichizi

Energia electrică ar putea fi folosită pentru încălzirea locuinţelor, înlocuind gazele naturale sau păcura, a declarat marţi pentru MEDIAFAX ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Folosirea electricităţii pentru încălzire este una dintre concluziile discuţiilor privind noua strategie energetică a României, a afirmat Nicolescu.
La recensământul din anul 2011 au fost înregistrate 8,45 milioane de locuinţe, din care 4,58 milioane în oraşe şi 3,87 milioane în mediul rural.

Cheltuielile lunare ale unei persoane pentru locuinţă, apă, electricitate, gaze şi alţii combustibili se ridică la aproximativ 130 de lei, reprezentând 17% din cheltuielile totale, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică.

România se confruntă cu o supracacitate de producţie a electricităţii, în contextul scăderii consumului. Unităţile de producţie a electricităţii din România totalizează circa 20.000 MW, în timp ce pentru consum nu sunt utilizaţi decât 6-7.000 MW.

Anul trecut, consumul de energie a scăzut cu 4,5% faţă de 2012.

Proiectul unei noi strategii energetice ar urma să fie prezentat publicat la începutul lunii noeimbrie, dar termenul ar putea fi extins pentru după alegerile prezidenţiale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”