Cum să îţi alegi cea mai bună maşină de spălat rufe

Pentru a lua o decizie corectă de achiziţie şi pentru a avea o maşină de spălat rufe funcţională cât mai mult timp, specialiştii au creat un ghid practic de cumpărare a maşinii de spălat rufe.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să îţi alegi cea mai bună maşină de spălat rufe

Maşina de spălat rufe este un produs de care nu ne putem lipsi în activitatea casnică, de aceea achzitionarea ei trebuie să fie făcută atent, în funcţie de nevoile personale şi de funcţionalităţile care să ne uşureze procesul de curăţare a hainelor şi să menţină produsul performant, cât mai mult timp.

Într-o piaţă a electrocasnicelor în continuă dezvoltare, posibilităţile de alegere sunt multiple, cele mai noi maşini de spălat rufe dispunând de nenumărate specificaţii tehnice ce trebuie cercetate şi consultate cu atenţie.
 
Pentru a lua o decizie corectă de achiziţie şi pentru a avea o maşină de spălat rufe funcţională cât mai mult timp, specialiştii au creat un ghid practic de cumpărare a maşinii de spălat rufe, culegând cele mai utile criterii de selecţie, astfel încât să fiţi sigur că alegerea făcută este cea de care aveţi nevoie. 

3 paşi pentru a şti exact ce tip de maşină de spălat rufe aveţi nevoie

1. Începeţi prin a măsură spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie, pentru a şti către ce tip de maşină de spălat să va orientaţi în căutările dumneavoastră:

  • 60 cm lăţime pe 60 cm adâncime – sunt suficienţi pentru o maşină de spălat cu încărcare frontală
  • 40 cm lăţime pe 60 cm adâncime – o maşină cu încărcare verticală sau o maşină cu lăţime mică (slim) încap perfect
  • 60 cm lăţime şi între 34-45 cm adâncime –  încape bine o maşină cu lăţime mică (slim)

De asemenea, nu uitaţi să verificaţi ieşirile pentru instalaţii de apa şi canalele, pentru a avea siguranţa că racordarea maşinii de spălat la sursa de alimentare cu apă va fi simplu de realizat.
 
2. Capacitatea maşinii de spălat rufe este, de asemenea, un criteriu foarte important, iar pentru a vă orienta la produsul potrivit este bine să vă gândiţi de câte ori spălaţi rufe pe săptămână. Dacă spălaţi rufe mai puţin de 4 ori pe săptămână, atunci o maşină de spălat rufe de 5-6 kg vă asigură spălarea în bune condiţii. Dacă spălaţi rufe de 4-6 ori pe săptămână, maşinile de spălat de 7 kg pot susţine chiar şi unele articole mai mari, iar pentru spălare zilnică, alegerea cea mai bună este o maşină de spălat cu capacitatea între 8 şi 10 kg.  
 
3. Înainte de a achiziţiona o maşină de spălat este recomandat să ştiţi ce tip de ţesături există în garderoba dumneavoastră, pentru a alege un produs care vă protejează hainele, cât mai mult timp. Astfel, pentru hainele din bumbac este bine să vă orientaţi la o maşină de spălat care ajustează automat timpul de spălare, evitând spălarea excesivă a rufelor, iar pentru articolele din lână alegeţi o maşină de spălat ce dispune de programe speciale pentru curăţarea lânii cu etichetă de spălare exclusiv manuală. De asemenea, pentru materialele delicate căutaţi o maşină de spălat care premixează detergentul şi balsamul cu apa, eliminând astfel riscul apariţiei petelor după spălare.

Tehnologii utile în îngrijirea hainelor pe termen lung

După ce aţi stabilit care sunt nevoile dumneavoastră de spălare, este important să ştiţi şi cum să alegeţi maşina de spălat după funcţiile şi tehnologiile de îngrijire. O maşină de spălat rufe are numeroase caracteristici la care trebuie să fiţi atenţi înainte de achiziţie:
 
TIMP
– Există o serie de programe care permit o spălare mai flexibilă. De exemplu, funcţia Time Manager vă permite să alegeţi durata ciclului de spălare din până la opt variante, astfel încât să va puteţi adapta spălarea după nevoile dumneavoastră, în timp ce opţiunea de spălare rapidă vă permite să realizaţi spălarea rufelor cu până la 50% mai rapid, în cazul în care aveţi nevoie urgentă de rufe spălate.
 
USCARE MAI UŞOARĂ – Cu cât rufele se rotesc mai rapid pe parcursul unui ciclu de spălare, cu atât mai multă apă este eliminată din acestea şi vor necesita mai puţin timp de uscare. Vitezele mai mari de centrifugare pot produce o sifonare mai accentuată, dar maşinile de spălat rufe cu abur pot reduce sifonarea atât de mult, încât unele articole nici nu vor mai necesita călcare.
 
ABUR ŞI CĂLCARE
– O maşină de spălat rufe prevăzută cu programe cu abur vă revitalizează cu blândeţe ţesăturile delicate, chiar şi pe cele care se curăţă exclusiv chimic, netezind cutele şi lăsând rufele cu un miros proaspăt şi un aspect de nou. În acelaşi timp, programul de călcare face călcatul rapid şi uşor, pentru că reduce şifonarea, ajustând automat nivelul apei şi viteza de centrifugare. 
 
Sursa: Electrolux

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”