Ce înseamnă când cazi în vis

Psihologii cred că, de multe ori, căderea în gol poate semnifica, de fapt, teama de a nu pierde ceva din existenţa noastră.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce înseamnă când cazi în vis

Visele pot spune multe despre trăirile noastre emoţionale sau ne pot trimite anumite mesaje codificate. Psihologii cred că, de multe ori, căderea în gol poate semnifica, de fapt, teama de a nu pierde ceva din existenţa noastră.

S-a observat că această senzaţie este prezentă la mulţi oameni, indiferent de gen, rasă, naţionalitate. Freud a observat şi el aceste vise şi a încercat să le abordeze în cartea sa, „Interpretarea viselor„.

„Visele de cădere în gol ar putea avea o legătură cu anumite stări ale sinelui celui care doarme, o legătură cu anumite momente arhaice din istoria noastră de viaţă, din viaţa intrauterină sau din cea a primelor luni de viaţă, cele care ar ţine de diverse frici sau anxietăţi primare, care ar tine de anumiţi indicatori, cum ar fi: mişcare-nemişcare, absenţa-prezenţa controlului, activism/motilitate/viaţă- pasivitate/constrângere/moarte, care s-ar putea activa în viaţa adultă în vise sau în reverii”, a explicat psihoterapeutul Andreea Chiţu pentru Gândul.info.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”