Banii chiar aduc fericirea

Afirmatia apartine unui grup de cercetatori de la Universitatea din San Francisco, Statele Unite si ar mai fi de mentionat ca doar atunci cand sunt cheltuiti cu chibzuinta, nu si cand sunt aruncati pe te miri ce. Oamenii de stiinta au intors problema pe toate fetele si au ajuns la concluzia ca banii ne fac
  • Publicat:
  • Actualizat:
Banii chiar aduc fericirea

Afirmatia apartine unui grup de cercetatori de la Universitatea din San Francisco, Statele Unite si ar mai fi de mentionat ca doar atunci cand sunt cheltuiti cu chibzuinta, nu si cand sunt aruncati pe te miri ce.

Oamenii de stiinta au intors problema pe toate fetele si au ajuns la concluzia ca banii ne fac fericite daca sunt folositi pentru a “cumpara” momente frumoase, cum ar fi o cina la restaurant, o iesire la teatru, o excursie. Nu si atunci cand ii dam in schimbul unor simple posesiuni, precum hainele de designer sau telefoanele scumpe.

Explicatia cercetatorilor e simpla: descoperirea atesta faptul ca cei care isi folosesc veniturile pentru a-si spori experienta de viata vor fi mai fericiti tocmai datorita capitalului de amintiri.

In plus, orice fel de intamplare placuta implica, in general, cel putin doua persoane, astfel incat mai multi oameni vor fi fericiti dintr-un foc. Evenimentele fericite ce reunesc grupuri de persoane creeaza o stare de bine si intaresc legaturile sociale.

Amintirile placute nu ne plictisesc niciodata

Iti amintesti ce fericita ai fost cand ti-ai cumparat acum doi ani pantofii aceia negri, sexi, cu care l-ai cucerit pe iubitul tau? Acum, dupa ce s-au demodat, mai esti fericita cand trebuie sa-i incalti?

Probabil i-ai si aruncat deja. Insa de vacanta aceea minunata in Grecia, cand ai primit inelul de logodna, iti vei aminti tot restul vietii, cu bucurie.

Cercetatorii spun ca investitia in experiente de viata asigura satisfactie pe termen lung. Niciodata nu ne vom plictisi de amintirile placute, la fel cum o facem vis a vis de obiect vechi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Oţet de mere: 7 proprietăţi benefice
Oţet de mere: 7 proprietăţi benefice
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân