Baia in piscina ne poate distruge dintii

Baia in piscinele personale poate provoca daune permanente asupra dintilor in cazul in care nivelul de clor si pH-ul apei nu sunt intretinute corespunzator.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Baia in piscina ne poate distruge dintii
Baia in piscina ne poate distruge dintii

Preferati piscina personala in locul celei publice? Mai ganditi-va o data! Baia in piscinele personale poate provoca daune permanente asupra dintilor in cazul in care nivelul de clor si pH-ul apei nu sunt intretinute corespunzator.

„Intretinerea necorespunzatoare a piscinelor poate duce la rapida si excesiva eroziune a smaltului dintilor”, a declarat Leila Jahangiri, profesor asociat al Universitatii din New York.

Profesorul a observat ca primele efecte asupra sanatatii apar in urma nivelului necorespunzator al pH-ului din apa.

„In cazul in care nivelul chimic nu este mentinut conform unor norme, apa din piscina in contact cu dintii va cauza eroziunea smaltului lor”, a sustinut Jahangiri. Studiile arata ca problemele apar atunci cand pH-ul apei are o valoare cuprinsa intre 2.7 si 7.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân