Artistul care a susţinut un concert pentru un singur spectator

Starul de televiziune a declarat pentru revista Rolling Stone că a fost atât de nervos înaintea spectacolului, că nu a putut mânca nimic.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Artistul care a susţinut un concert pentru un singur spectator

Cântăreţul american Bob Dylan şi trupa sa de instrumentişti au susţinut, duminică, un concert la care a asistat un singur spectator, Fredrik Wikingsson, o vedetă de televiziune din Suedia care lucrează la o serie de filme despre experienţele solitare la evenimente concepute pentru grupuri mari.

Fredrik Wikingsson se descrie ca un vechi fan al lui Bob Dylan şi a insistat mult timp pentru a reuşi să obţină organizarea acestui eveniment special, informează AFP, citat de Mediafax.

Starul de televiziune a declarat pentru revista Rolling Stone că a fost atât de nervos înaintea spectacolului, că nu a putut mânca nimic.

„Am zâmbit atât de mult, că ziceai că luasem ecstasy. Mă durea maxilarul după atâtea ore de zâmbit la concert, pentru că nu am încetat să zâmbesc”, a povestit Wikingsson.

Bob Dylan, care continuă la 73 de ani să susţină concerte, a cântat, duminică seară şi în faţa unui public tradiţional, în Philadelphia. Dar concertul privat, susţinut în cadrul Academiei de muzică din Philadelphia, a fost mai special şi pentru cântăreţul american, care, cu această ocazie, a cântat şi piese ale pionierilor genului rock, printre care s-au numărat „Heartbeat” a lui Buddy Holly şi „Blueberry Hill” a lui Fats Domino.

Suedezul Fredrik Wikingssona confirmat pe platforma online Twitter că înregistrarea experienţei solitare a concertului va fi transformată într-un documentar de 15 minute care va fi publicat, în decembrie, pe platforma de partajare de videoclipuri YouTube.

„Va fi oare, aceasta, mărturia unei euforii totale sau, dimpotrivă, a unui vid pe care nu-l putem împărtăşi cu nimeni?”, a scris suedezul pe pagina de Facebook dedicată proiectului său şi intitulată „Experiment Ensam” („Experimentând singur”, n.r.), despre impactul pe care l-a avut asupra lui faptul că a stat singur în sală la un concert Bob Dylan.

Wikingsson a mărturisit revistei Rolling Stone că nu a mers la concertul public susţinut de Bob Dylan mai târziu, în aceeaşi seară, la Philadelphia, spunând că ar fi fost „ciudat” şi că „nimic nu poate depăşi” propriul său concert privat. Suedezul a petrecut seara într-un club de karaoke, unde a ales câteva melodii de Bob Dylan pe care le-a cântat cu mulţimea.

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.

Bob Dylan a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în topul celor mai mari 100 de artişti realizat în anul 2011 şi pe locul al şaptelea în clasamentul celor 100 cei mai importanţi muzicieni alcătuit în 2008.

În iunie, Bob Dylan a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului mondial „Never Ending Tour”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”