Macrobiotica Gwyneth

Despre Gwyneth Paltrow s-ar putea spune ca are cam tot ce si-ar dori o femeie. Are acasa un Oscar, un sot cu voce buna si doi copii draguti, sume cu multe zerouri in cont, este imagine pentru Estée Lauder, traieste sanatos, are trei bucatari care ii ga
  • Publicat:
Macrobiotica Gwyneth
Macrobiotica Gwyneth

Gwyneth Paltrow, Gynn pentru apropiati, s-a nascut in 1972 la 27 septembrie in Los Angeles. Ea nu face parte din categoria actritelor care si-au dorit inca de cand erau in scutece sa castige premii Oscar si sa defileze pe covorul rosu in haine Chanel, desi avea suficiente exemple acasa. Tatal ei a fost producatorul si regizorul de film Bruce Paltrow, iar mama ei este actrita Blythe Danner. Pana si Jake, fratele sau, regizeaza filme la Hollywood. In adolescenta, Gwyneth a fost atrasa de Istoria artelor si a inceput sa o studieze. Insa genele si-au spus cuvantul. Dupa putin timp, s-a reorientat, indreptandu-si atentia catre teatru si incepand sa joace in piese alaturi de mama sa. In 1991, a fost distribuita in filmul „Shout”, apoi in „Hook” regizat de Steven Spielberg. Peste patru ani juca in „Se7en” alaturi de Brad Pitt cu care s-a iubit timp de 2 ani, iar in ’99 primea mult ravnitul Oscar pentru rolul din „Shakespeare in Love”. Pana astazi, figureaza in distributia a peste 40 de filme si in lista celor mai iubite, populare si sexy vedete.

Masinaria de atras atentia
Chiar si inainte sa castige un Oscar, Gwyneth facea parte din rasfatatii de la Hollywood. Fiind cunoscuta ca fata lui tata, ea si-a castigat foarte mult capital de imagine intalnindu-se cu actori de talia lui Brad Pitt, imbracandu-se ca o fashion icon, prin hobby-urile ei trendy: dieta macrobiotica si yoga, casatorindu-se cu un star rock, botezandu-si cei doi copii cu nume de fruct si biblic sau criticand americanii in favoarea englezilor. Nici chiar presedintele Bush nu a scapat de criticile actritei, din cauza politicii sale pro-razboi. „Am fost mereu atrasa de Europa. America e un loc minunat, o tara tanara, insa eu respect tot ceea ce inseamna multiculturalitate. Pe langa aceasta, am un copil si nu doresc sa traiesc acolo. Campania lui Bush pro-razboi e o mare dezamagire”, a declarat actrita in 2005.

In lupta cu tutunul
Gwyneth spunea despre adolescenta ei rebela: „Am fost o mare petrecareata, am baut mult si am fumat si doua pachete de tigari pe zi”. Pe site-ul smokingsides.com la categoria „Femei celebre care fumeaza” exista peste 200 de referiri din presa la obiceiul de a fuma al actritei. „Ca adolescenta la o scoala privata din New York, Gwyneth, blonda cu ochi albastri, a fost o rebela. Bea, fuma ca un toxicoman si isi aducea parintii la disperare pentru ca pierdea noptile… Reminiscente de ieri care invie cateodata cand copilul rebel iese la suprafata”, astfel o descriau cei de la „Sunday Mail“ in iunie ’96. De altfel, Gwyneth admite ca a fuma doua pachete de tigari pe zi e daunator sanatatii. In 2001, Madonna i-a scris public o scrisoare in Harper Bazaar, la rugamintea lui Bruce Paltrow, in care o ruga sa renunte la fumat, pe motiv ca „fetele destepte traiesc mai mult”.  Insa lui Gwyneth i-au trebuit mult timp si sfaturi prietenesti pentru a se lasa de vechile obiceiuri… A inceput sa se trezeasca la realitate dupa decesul tatalui ei (in 2002), desi cateva luni a trecut printr-o perioada critica: „Dupa ce a murit tatal meu, timp de trei luni am fumat, am baut foarte multa cafea, am mancat orice”, le spunea ea celor de la „The Mirror“. Insa din toamna aceluiasi an, a inceput sa renunte la tigari, cafea, carne rosie.

Efectele negative ale nasterii
Pe langa nenumaratele beneficii pe care le are o femeie dupa ce da nastere unui copil, mai sunt si cateva efecte negative. Iata ce a resimtit actrita. Dupa ce l-a nascut pe Moses, Gwyneth le-a spus celor de la „Harper Bazaar“ ca este alaturi de toate proaspetele mamici care nu sunt multumite de aspectul fizic pe care-l dobandesc dupa ce au nascut. „Ar trebui sa vedeti ce celulita am pe coapse acum…” Aducerea pe lume a unui pui de om este un moment de bucurie pentru un cuplu, insa pretul pe care il platesc mamele este silueta. „Barbatii isi iubesc partenerele in timp ce sunt insarcinate, dar dupa ce nasc, acestea au nevoie de mult timp pentru a scapa de kilogramele in plus si pentru a-si remodela corpul. Iar tu te intrebi «daca vei putea scapa vreodata» de acest aspect… Ei bine, poti scapa, daca faci ceva pentru asta!” Actrita si-a recapatat formele dupa trei luni. Insa nu doar silueta i-a fost afectata, ci si memoria, dupa cum scriau cei de la „The Sun“ in primavara lui 2005: „Nu am avut niciodata probleme cu memoria, chiar era excelenta, dar de cand am nascut, nu-mi amintesc nici macar in ce zi suntem”.

Yoga si hrana macrobiotica
Pentru a fi in forma si a se destinde, Gwyneth alege exercitiile de yoga. Este atat de incantata de efecte incat a inceput sa o invete cateva tehnici simple si pe fetita sa, Apple. Un fan al actritei i-a oferit 45.000 de euro doar pentru o sedinta privata de yoga. Ea a acceptat si a donat banii in scopuri caritabile. Alaturi de yoga, hrana macrobiotica ii mentine tonusul ridicat. Ce mananca? Mult orez brun, legume, fructe, cereale integrale. Nu consuma carne, zahar sau grasimi saturate. „Din cand in cand, mai gust branza sau preparate cu faina alba”, a spus ea.

Lupta impotriva cancerului cu mancare
Gwyneth a pierdut cinci membri ai familiei din cauza cancerului si se teme sa nu fie afectata si ea intr-o buna zi de aceasta maladie. Insa nu sta cu mainile in san, ci s-a hotarat sa lupte printr-o alimentatie sanatoasa. Din 2002, de cand si-a pierdut tatal din cauza acestei boli, actrita a inceput sa fie interesata de modul de viata sanatos. „Cancerul a fost blestemul familiei mele. Vreau sa schimb acest rau printr-o cale naturala. Sunt convinsa ca daca mananc produse organice este posibil sa evit aparitia tumorilor (multe forme de cancer se transmit genetic). Am inceput aceasta cruciada dupa moartea tatalui meu, eveniment care m-a marcat profund.“

Oscarul nu aduce fericirea!?
Desi statueta aurie starneste interesul intregului glob pamantesc in momentul decernarii, se pare ca Oscarul nu aduce fericirea. Sau mai bine zis, nu aduce cu sine noi roluri remarcabile, demne de alte nominalizari. Uneori este urmat chiar de temuta „Zmeura de Aur”, trofeu inmanat pentru cele mai proaste productii cinematografice si prestatii artistice. Alaturi de actori ca Julia Roberts, Adrien Brody, Halle Berry, Faye Dunaway sau Liza Minelli, Gwyneth Paltrow a cunoscut asa zisul „blestem al Oscarului”. Nu a mai avut parte de roluri remarcabile pentru multa vreme dupa rolul din „Shakespeare in Love”. „Partea negativa a faptului ca am avut succes si am castigat un Oscar la 26 de ani a fost ca nu am mai fost foarte selectiva cu rolurile care mi se propuneau”, a declarat ea. Se pare ca producatorii filmelor nu se inghesuie cu prea multe oferte pentru fericitii posesori, deoarece acestia au devenit peste noapte foarte scumpi. Fericiti fara Oscar sau necautati cu Oscar? Aceasta este intrebarea care a urmat dupa „Shakespeare in Love” pentru Paltrow.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Naomi Watts
Naomi Watts
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”