Fericirea e contagioasa. Nu si la birou

Fericirea este contagioasa si se propaga „in valuri“ in cercurile de prieteni sau printre membrii unei familii, dar nu si printre colegii de munca, scrie intr-un studiu publicat de British Medical Journal.
  • Publicat:
Fericirea e contagioasa. Nu si la birou
Fericirea e contagioasa. Nu si la birou

Fericirea este contagioasa si se propaga „in valuri” in cercurile de prieteni sau printre membrii unei familii, dar nu si printre colegii de munca, scrie intr-un studiu publicat de British Medical Journal.

Cercetatorii au stabilit ca grupurile de oameni fericiti si nefericiti se formeaza dupa criterii de proximitate sociala si geografica. De exemplu, probabilitatea ca o persoana sa fie fericita creste cu 42% daca un prieten al acesteia, care locuieste la mai putin de 800 de metri distanta, devine el insusi fericit.

Acest procent scade la 25% daca prietenul locuieste la mai putin de 1,5 kilometri si continua sa scada pe masura ce distanta creste.

Sansele de a fi fericit cresc cu 8% in cazul coabitarii cu un partener de viata care este fericit, cu 14% daca un parinte care este fericit locuieste in apropiere.

„Colegii de munca nu afecteaza nivelul de fericire, deci contextul social poate sa limiteze propagarea starilor emotionale”, au declarat autorii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Dusmanii din fisa postului
Dusmanii din fisa postului
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”