Felicitari pentru promovare!

Cum care promovare? Cea pe care o vei realiza dupa ce vei citi planul de bataie pentru obtinerea unei avansari. Recunoaste ca, deseori, atunci cand ceasul iti strica somnul ca sa te cheme la serviciu, te prinde visandu-te in aceeasi ipostaza: esti in biro
  • Publicat:
Felicitari pentru promovare!
Felicitari pentru promovare!

Sa tot fie cinci ani de cand ai trecut timida pragul firmei la care lucrezi in prezent, cu un CV pe care, daca-l citesti acum, te pufneste rasul si ai cerut sa fii lasata sa arati ce poti. Si ai putut multe, esti o angajata model, te pricepi de minune chiar si la lucruri care nu iti intra in atributii, primesti cate o marire de salariu cand si cand, dar de ce nu auzi cele trei cuvinte magice („vei fi promovata”)? Nu astepta promovarea sa vina la tine, este crucial sa mergi tu spre ea. Trebuie sa demonstrezi cu fiecare ocazie ca esti capabila sa faci pasul inainte si ca poti in orice clipa sa iti sustii cauza in fata sefului. Te pregatim pentru momentul cel mare: iti spunem ce sa faci si mai ales ce sa nu faci ca sa prinzi trenul promovarii.

Nu aduce anul ce aduce planul
Sigur iti amintesti de Natafleata si para care nu voia sa pice – e bine de luat in seama cand vine vorba despre o promovare. Specialistii spun ca majoritatea promovarilor nu pica din senin, ci sunt de fapt rezultatul unei munci serioase din partea angajatilor. Ce e de facut? Un plan care sa-ti asigure reusita. In primul rand, e obligatoriu sa ai atitudinea potrivita: nu privi job-ul tau ca pe un simplu loc de munca, ci ca pe o pozitie. Iar dintr-o pozitie poti trece intr-o pozitie mai importanta. Apoi, ai grija sa faci mereu mai mult decat asteapta sefii de la tine – depaseste-ti indatoririle si responsabilitatile si arata ca poti munci mult mai mult. Mai devreme sau mai tarziu, „cine trebuie” te va remarca. Incearca sa inveti cat mai multe – din ce in ce mai numeroase companii organizeaza cursuri de specializare (asa-numitul training). Nu le rata! Chiar daca crezi ca nu te ajuta prea mult la ceea ce faci acum, te vor ajuta la un moment dat.

Daca firma ta nu organizeaza astfel de cursuri, cauta pe internet, intreaba-ti prietenii din alte firme, fii la curent cu noile cursuri, cartile, conferintele, seminariile care sunt deseori gratuite sau costa o nimica toata. Cu alte cuvinte, fii in pas cu ultimele trenduri. Inca o regula de aur: defineste-ti tintele si mijloacele pentru a le atinge – trebuie sa cunosti foarte bine postul la care aspiri, sa stii ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa fii luata in calcul pentru el. Fii pregatita sa turui o lista de realizari – ce lucruri bune s-au intamplat in companie datorita eforturilor tale, o mapa cu ceva documente care sa-ti sustina spusele ar fi de mare ajutor. Alt lucru important: sa ai o relatie buna cu ceilalti colegi care, la nevoie, iti pot pune o vorba buna care sa iti inlesneasca avansarea. Nici intalnirea cu seful nu e de neglijat: poti sa iei cu tine dosarul tau de merite deosebite si sa il provoci la o discutie despre viitorul tau in companie, sa afle omul ca esti dornica sa progresezi si sa inveti mai multe.

 

3 lucruri obligatoriu de bifat daca vrei avansare

Imbraca-te pentru succes. Specialistii spun ca un sef isi doreste mereu sa priveasca un angajat care arata la fel de bine pe cat lucreaza. Ai grija sa fii mereu pusa la punct, dar, atentie: imbraca-te in functie de pozitia pe care o ocupi!

Lasa cifrele performantelor tale sa vorbeasca pentru tine. Sefii se dau in vant dupa rezultate pozitive care sa-i unga pe suflet. Cel mai bun mod sa te faci remarcata este sa ii pui sub nas sefului cifrele inregistrate de tine.

Atitudinea pe care o ai la birou cantareste mult. Angajatul care adopta o atitudine de tipul „don’t worry, be happy” e pe lista de promovari. Un zambet si o atitudine pozitiva ii vor aminti mereu sefului ca nu ti-e teama de noi provocari.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Hong Kong
Hong Kong
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”