Cum se impaca barbatii cu aspectul lor fizic?

Un studiu recent arata ca doar 18% dintre barbati sunt destul de multumiti de fizicul lor si nu isi doresc sa si-l modifice. Astfel, barbatii au mai multe angoase...
  • Publicat:
Cum se impaca barbatii cu aspectul lor fizic?
Cum se impaca barbatii cu aspectul lor fizic?

Pregateste-te pentru dezvaluiri dintr-un domeniu in care niciodata o femeie nu a avut acces: in spatele scenei imaginii pe care o au barbatii despre corpurile lor.

Un studiu recent arata ca doar 18% dintre barbati sunt destul de multumiti de fizicul lor si nu isi doresc sa si-l modifice. Astfel:

1. Barbatii au mai multe angoase decat ne-am putea da seama…
… dar niciodata nu vom avea o discutie serioasa cu unul dintre reprezentantii sexului puternic despre asta.

Hai sa aruncam o privire asupra standardelor cu care se masoara barbatii: daca sunt grasuti, sunt etichetati ca mari amatori de bere si chipsuri savurate in fata televizorului. Daca sunt prea slabi, ii bate vantul.

Pe de alta parte, pot avea prea putin par pe cap si prea mult pe spate. Si poate, cel mai rau dintre toate, un posterior prea mare si o proeminenta frontala prea mica.

Acum adauga faptul ca lupta mentala masculina are doua straturi. Un barbat se gandeste nu numai ca il deranjeaza ca e gras, iar parul i se rareste, darsi la faptul ca nu e tocmai in regula sa fie preocupati in asa masura de aceste aspecte.

2. Glumesc mai usor pe seama corpurilor lor
Barbatii sunt autoironici pentru a-si acoperi adevaratele sentimente de frustrare, rusine si furie ca nu sunt perfecti.

3. Ii ingrijoreaza imaginea lor pentru ca se afla in competitie pentru si impotriva femeilor
Cu cat mai multi barbati care se casatoresc tarziu sau sunt divortati, cu atat mai competitiv este mediul pentru gasirea unei partenere. Si din moment ce generatia corespunzatoare femeilor are mult mai multa incredere de sine – mai multa ca niciodata – acestea sunt mult mai libere in pretentii, preferand sa-si aleaga un fund sexy in locul unuia dolofanel.

In acelasi timp, barbatii se preocupa de imaginea corpului lor pentru ca observa ca cei atragatori au mult succes chiar si la serviciu. Femeile sunt foarte pricepute in a-si folosi calitatile fizice pentru a obtine avantaje. Si atunci de ce nu ar face-o si ei?!

 

4. Si barbatii se compara intre ei
Ei se isi observa competitorii la plaja, la serviciu sau cand pur si simplu merg pe strada. Poate e competitivitate masculina sau instinct primar, dar barbatii nu isi doresc corpuri aratoase doar ca sa atraga femei, ci si ca sa-si imbunatateasca pozitia, sa aiba mai mult succes.

Un motiv infricosator care sustine teoria: cei mai multi barbati care si-au efectuat mariri de penis au raportat ca principalul motiv pentru care s-au supus acestei interventii chirurgicale nu e ca sa-si imbunatateasca relatia, ci ca sa-si impresioneze colegii in vestiar.

5. Si barbatii vor sa arate mereu ca la 25 de ani
Eroii mitici obisnuiau sa fie apreciati pentru intelepciune, experienta si maturitate. Sa-l luam de exemplu pe Harrison Ford, in Indiana Jones. Acum, super-eroii au chipuri androgine si sase pachete bine conturate de muschi pe abdomen. Ti-l amintesteti, desigur, pe Tobey Maguire, in SpiderMan…

Idealul masculin de astazi este mult mai tanar si cu muschii mult mai bine dezvoltati. Astfel, multi barbati de 40-50 de ani au probleme incercand sa simuleze acest tipar.

Atat barbatii, cat si femeile, inoata, de altfel, impotriva curentului. Asta este si cea mai probabila explicatie pentru faptul ca din 1997 pana in 2001 numarul de persoane care au apelat la chirurgia cosmetica a crescut cu 256%.

6. Problemele de imagine ale barbatii pot fi la fel de periculoase ca ale femeilor
Pentru unii barbati, o imagine a corpului nu tocmai grozava poate duce la furie, anxietate, disfunctii sexuale si abuz de steroizi. Iar doctorii ar putea intampina dificultati in diagnosticarea tulburarilor alimentare sau a dismorfiei musculare (anorexie inversa). Exista barbati care ar declara ca sunt alcoolici, dar nu ar admite niciodata ca sunt bulimici.

7. Nu dau vina pe nimeni…
… dar sunt recunoscatori tuturor celor care ii fac sa se simta bine cu corpul lor. Cu totii stim cum e sa fii bombardat cu imagini ale unor corpuri perfecte. Si barbatii vad modele in reclame si in reviste ce promoveaza mentalitatea “cu cat mai mare, cu atat mai puternic si mai bun” ce domina cultura noastra.

Daca pana si presedintii au incept sa aiba programe personalizate de fitness zilnic (vezi Barack Obama)…

Partenerul tau cat de mare importanta acorda aspectului fizic?

Citeste si Batalia dintre sexe cand vine vorba de slabit
                  Cel mai dorit barbat

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân