Cum sa NU ai o zi de luni dezastruoasa!

Cine merge la serviciu zi de zi, stie ce semnificatie are weekend-ul...
  • Publicat:
Cum sa NU ai o zi de luni dezastruoasa!
Cum sa NU ai o zi de luni dezastruoasa!

Cine merge la serviciu zi de zi, stie ce semnificatie are weekend-ul… Fara indoiala, privesti aceste doua zile ca pe o minivacanta, departe de indatoririle de la seviciu. Acum urmeaza partea cea mai grea. Indiferent ce ai face in weekend, lunea parca vine prea repede! Am gasit cateva strategii care te vor ajuta sa transformi ziua de luni dintr-una cam trista, intr-una… acceptabila.       

Fa-ti o lista de duminica seara
Ca sa nu iti incepi saptamana cu senzatia ca esti depasita de cate ai de facut, incepe inca de duminica seara prin a-ti face un plan de actiune. Raspunde la cateva mailuri, pregates-ti agenda sau fa lista de cumparaturi. Folosind seara de duminica pentru a te organiza, vei avea intreaga saptamana sentimentul ca detii controlul asupra a ceea ce se intampla.

Planifica o activitate relaxanta pentru duminica
Daca esti genul de persoana pentru care seara de duminica nu inseamna altceva decat seara de dinainte de luni, atunci pentru tine lista cu ceea ce ai de facut pentru restul saptamanii nu este o alegere buna. In loc sa faci asta, programeaza o activitate relaxanta, ca sa prelungesti weekend-ul si sa uiti de grijile pentru ziua ce vine. Un joc in familie, un film cu persoana iubita sau o cina cu prietenii sunt cateva dintre actiunile care te pot relaxa.

Fa curat pe birou vineri seara

Vinerea, ultimele ore de munca sunt prin definitie neproductive. Profita de aceste ore ca sa iti faci ordine pe birou. Scapa de toate hartiile si hartiutele care ti-au invadat spatiul si pune la punct lista cu ceea ce ai de facut saptamana viitoare. Cand vei ajunge luni la serviciu, vei descoperi un birou liber, vei reusi sa te apuci mai repede de treaba si vei reusi sa scapi mai usor de griji.

Incepe-ti ziua cu cateva exercitii

Putina miscare prin casa sau 30 de minute de alergat prin parc. De cam atat ai nevoie ca sa-ti faci hormonii sa “uite” ca e luni si ca te asteapta o noua saptamana istovitoare. Se stie ca exercitiile fizice stimuleaza producerea de serotonina, acea substanta eliberata in creier care ne da o stare de bine. In afara de asta, o jumatate de ora de miscare ii ofera pielii tale o stralucire deosebita. Si cand arati bine, iti este mai usor sa faci fata unei zile de luni, nu?

Poarta hainele potrivite

Pentru ca a venit vorba de “a arata bine”, lunea este obligatoriu sa te imbraci cu hainele tale preferate. Oricine are o bluza, un tricou, sau chiar un accesoriu pe care il prefera. Pe langa faptul ca inceputul de saptamana este urat, daca ai mai purta ceva cu care nu te simti prea bine, ar fi … un dezastru!

Micul dejun
Daca inghiti pe fuga o gogoasa sau, mai rau, sari de tot peste micul dejun, te vei simti lipsita de energie si ziua va incepe prost. O masa hranitoare, in schimb, poate face minuni! Alege o omleta, cateva legume, iaurt si fructe.

Stabileste o intalnire cu prietenii
Cu gandul ca vei intalni un prieten drag mai tarziu, ziua de luni se va transforma intr-o zi mai agreabila. Poti planifica pentru fiecare luni o intalnire cu cate un prieten si vei ajunge sa astepti cu zambetul pe buze aceasta zi a saptamanii!

(Georgiana Dorobantu)
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
De doi ani impreuna
De doi ani impreuna
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”