Cine sunt cei 3 juraţi de la MasterChef România?

Suntem un popor renumit în lume pentru inventivitate, dar şi pentru mâncare gustoasă. Sunteţi invitaţi să-i cunoaşteţi pe cei 3 maeştri bucătari care vor alege cel mai talentat bucătar din concursul MasterChef, care a început din martie, la ProTV.
  • Publicat:
Cine sunt cei 3 juraţi de la MasterChef România?

Suntem un popor renumit în lume pentru inventivitate, dar şi pentru mâncare gustoasă.

Sunteţi invitaţi să-i cunoaşteţi pe cei 3 maeştri bucătari care vor alege cel mai talentat bucătar din concursul MasterChef, care a început din martie, la ProTV.

Florin Dumitrescu

“Am aflat că se zvoneşte că sunt un tip simpatic. Chiar sunt, dar atunci când intru în atmosfera bucătăriei, mă transform şi devin extrem de pretenţios şi perfecţionist.

Pentru mine, este o mare realizare că la vârsta de 24 de ani sunt cel mai tânăr jurat MasterChef din toate ediţiile din întreaga lume”, se autodescrie Florin Dumitrescu.

Portretul robot al câştigătorului? “Candidatul ideal la titulatura de MasterChef trebuie să ştie că, în bucătărie, ai libertatea de a face orice, în orice mod vrei tu, dacă ai o bază pe care să construieşti, încredere în talentul propriu, multă pasiune şi foarte multă creativitate pentru a da o notă personală reţetelor clasice.

Dacă demonstrează că ştie să lucreze corect şi să fie creativ, chiar şi în condiţii de stres, că este atent la detaliu şi ştie cum să prepare mâncarea cu gust, are tot ce îi trebuie pentru a fi un candidat la titulatura de MasterChef”, continuă bucătarul.

Sorin Bontea

La vârsta de 16 ani şi jumătate s-a angajat într-un restaurant cu specific franţuzesc de pe Calea Victoriei. Pe când satisfăcea stagiul militar a gătit timp de o săptămână pentru 800 de soldaţi, dar de copil a fost prezent în bucătărie.

“Ţinând cont că mama a fost bucătăreasă, de mic am petrecut mult timp alături de ea în bucătăria de acasă. Fiind o familie numeroasă, 4 fraţi, mama avea nevoie de ajutor, iar eu fiind cel mai mic, eram cel care o ajuta.

Uşor, uşor, a început să îmi placă şi m-am hotărât să fac o carieră din asta”, povesteşte juratul Sorin Bontea. În timpul liber, nu găteşte el, ci soţia.

Însă îşi răsfaţă cei 2 copii: “Băiatul meu este înnebunit după paste, peşte şi fructe de mare, iar fetiţa după legume, salate şi carne de vită în sânge”.

Ce criterii trebuie să îndeplinească MasterChef? “Trebuie să aibă aptitudini, să reziste la presiune, să iubească bucătăria şi să o ducă la nivel de artă, de spectacol”, ne lămureşte bucătarul.

Cătălin Scărlătescu
 
“În opinia mea, faptul că ai gătit pentru o anumită persoană nu te face mai bucătar decât altul. Sunt foarte curios cum gătesc alţi bucătari în momentul în care au personalităţi la masă. Reinventează omleta sau gaura din şvaiţer? Cea mai mare provocare este să fii constant în ceea ce faci. Să te menţii profesional la un nivel înalt şi să evoluezi”, consideră Cătălin Scărlătescu, jurat la MasterChef.

Şi el a făcut cunoştinţă cu legile bucătăriei înainte de majorat: “Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea  >, dacă îmi daţi voie, era altul. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”.

Cum trebuie să fie concurentul ideal la titlul de MasterChef? “În primul rând, priceput, apoi serios şi foarte greu de intimidat”, precizează Cătălin Scărlătescu.

Vezi ce reţete propun cei 3 juraţi de la MasterChef în ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

Citeşte şi: The Flavours, arta culinara urbana

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Gerard Butler, în
Gerard Butler, în "rol" de dependent
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”