Cindy

Timp de un deceniu, una dintre reginele catwalk-ului a fost Cindy Crawford. Imagine de coperta a peste 600 de reviste si primul fotomodel consacrat care a pozat in Playboy, Cindy a fost numita "American dream girl". Astazi, la 42 de ani, este privita cu i
  • Publicat:
Cindy
Cindy

Desi ar fi avut ocazia sa faca schimbari de look cel putin la fel de spectaculoase ca Michael Jackson, Cindy Crawford doar si-a intretinut imaginea care a consacrat-o, adaptand-o evident, la rigorile modei. Ea s-a nascut in 1966 in orasul american DeKalb, avand ca tata un electrician si ca mama o laboranta. Cu toate ca s-a pregatit sa devina inginer chimist, Cindy a lasat balta reactiile cu substante chimice pentru defilari pe catwalk. A avut sansa sa fie descoperita, mai exact pozata de un fotograf de la un ziar local. Moment incununat cu succes si urmat de castigarea concursului „Look of the Year”. La vremea aceea, un real impediment la castinguri, l-a constituit celebra alunita de deasupra buzei, care a fost scoasa din fotografiile unor campanii publicitare. Chiar si cei de la revista Vogue, cand au gazduit-o prima data pe coperta, au eliminat acest element „dizgratios”. Ulterior, alunita a fost considerata sexy si a devenit o sigla pentru celebrul fotomodel. Lumea modei i-a adus faima si multi bani, insa nu i-a luat mintile: „Modelingul este o iluzie. Este o lume fantastica, unde manechinele joaca diverse roluri. Revistele nu fac decat sa inspire femeile in joaca cu fardurile si hainele, exact cum faceau cand erau mici”, se confeseaza ea pe site-ul personal.

Un sfert de veac de cariera
De 25 de ani, Cindy este in centrul atentiei, fie prezentand hainele designerilor celebri, fie in revistele de moda, fie lansandu-si propriile produse (are un parfum cu numele ei, o linie de bijuterii, o linie de cosmetice si o firma de productie media), fie in spoturi publicitare, fie in scopuri umanitare. In fiecare an, contul i s-a rotunjit cu aproximativ 9 milioane de dolari. Doar pentru un pictorial, comisionul ei se ridica la 10.000 de dolari. De-a lungul timpului a fost imagine pentru Revlon, Pepsi si Omega. Pentru 20 de zile pe an de munca pentru Revlon, Cindy revendica 3 milioane de dolari, contract pe care l-a inceput la 23 de ani si care s-a terminat in 2000. A jucat si in cateva filme „The Simian Line” (2000), „Sesame Street” (1998), „Beautopia” (1998),  „The Secret World of… Supermodels” (1998), „Catwalk” (1995). Pentru ca fratele ei a murit in copilarie de leucemie, frumoasa americanca a participat la multe actiuni de binefacere in scopul ajutorarii acestor bolnavi, donand sume importante pentru cercetarea si crearea de medicamente menite sa combata aceasta afectiune.

Dincolo de lumina reflectoarelor
Timp de patru ani, Cindy a fost casatorita cu unul dintre cei mai cunoscuti actori de pe planeta, Richard Gere. Insa casatoria lor s-a dovedit a fi de forma, actorul fiind implicat, dupa cum spun gurile rele, si in relatii homosexuale. Zvonuri intretinute si de aparitia fotomodelului pe coperta Vanity Fair intr-o ipostaza provocatoare alaturi de o cantareata lesbiana. Insa, cei doi au infirmat aceste barfe si s-a vazut fiecare de viata sa. Cu altcineva. Barbatul vietii ei s-a dovedit a fi omul de afaceri Rande Gerber, chiar daca nu este atat de dorit de milioane de femei ca primul ei sot. Impreuna au doi copii: Presley de 6 ani si Kaya de 5 ani. Cindy si-a nascut ambii copii in mod natural, acasa.

5 portii de mancare pe zi
Peste Cindy se pare ca nu trece timpul. In special peste silueta. Poate un mic strat de celulita… Chiar si asa, ea arata superb in costumul de baie. Care este secretul? Mananca de cinci ori pe zi. „Beti multa apa, faceti exercitii fizice care va plac si nu va atingeti de tigari”, recomanda ea. „Mancand regulat, se mentine acelasi nivel de energie in corp. Daca te infometezi nu faci decat sa-ti obligi organismul sa depoziteze tot ceea ce mananci”, mai explica ea. Cindy este adepta dietei Zone. Portiile de mancare contin 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi. Adeptii Zone mananca putin si des. Fara sport nu poti fi in forma maxima. Cindy face zilnic timp de 20 de minute exercitii cardio, iar timp de 40 de minute ridica greutati. Este un fan yoga. De asemenea, ea are propria sala de sport. Alaturi de antrenorul marilor vedete, romanul Radu Teodorescu, a scos doua casete video cu programul ei de fitness, care s-au vandut in peste 5 milioane de copii.

Frumusete sincera
Desi a facut avere pe baza look-ului, vara trecuta, Cindy a marturisit ca a inceput sa apeleze la chirurgia estetica in urma cu 11 ani. Pentru a mentine tineretea tenului, a apelat la injectii cu toxina botulinica, colagen si vitamine. „Nu vreau sa ma mint, cremele au efect pana la o anumita varsta. Insa pentru a restabili elasticitatea pielii se poate conta pe injectiile cu toxina botulinica, colagen si vitamine”, a declarat ea pentru revista Gala. „Am dus o viata simpla si sanatoasa. Consum multa apa, sunt atenta la ceea ce mananc si fac sport. Insa look-ul meu se datoreaza si operatiilor estetice”, a incheiat ea.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Super Claudia
Super Claudia
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân