Charming by Elena Basescu

Poate fi un fotomodel celebru, simbolizand frumusetea naturala, cu alura ei de copil cuminte, privirea fascinanta si silueta adolescentina. Elena Basescu are insa un job serios de economist, care-i ocupa tot timpul, alaturi de masteratul in stiinte politice.
  • Publicat:
Charming by Elena Basescu
Charming by Elena Basescu

Poate fi un fotomodel celebru, simbolizand frumusetea naturala, cu alura ei de copil cuminte, privirea fascinanta si silueta adolescentina. Elena Basescu are insa un job serios de economist, care-i ocupa tot timpul, alaturi de masteratul in stiinte politice.

O cunoastem mai mult ca fiica cea mica si frumusica a presedintelui Romaniei. Modesta, naturala, discreta, Elena Basescu isi vede linistita de viata ei, fara fite sau excese. Se bazeaza in principal pe valorile reale – familie, studii, prieteni.

Profeseaza ca economist – a terminat recent facultatea si s-a inscris la un un master in stiinte politice, un domeniu pe care il exploreaza cu interes. Studiile o vor ajuta sa descopere cu adevarat daca a mostenit de la tatal ei si talentul de politician, pentru ca se gandeste inca de pe acum la o cariera in politica.

Despre Ziua Indragostitilor si modelling
Elena crede ca Valentine’s Day este o sarbatoare imprumutata, iar ea se considera mai degraba traditionalista. Pe 14 februarie, va merge insa impreuna cu iubitul ei si mai multi amici la un concert Proconsul, pentru ca „baietii au multe cantece romantice”. De Valentine’s Day o leaga si prima cochetare cu podiumul.

„Am urcat pe podium din curiozitate, anul trecut, la un targ de mirese organizat cu prilejul Zilei Indragostitilor.” I s-a propus de multe ori sa se afirme in profesia de model. „Cochetez cu ideea de model, nedorind insa sa-mi fac o cariera din asta.”

Desi este fan al topmodelului brazilian Adriana Lima, considera aceasta meserie „mai degraba un hobby”. Si aparitiile ei extrem de reduse in aceasta postura ii confirma convingerile. Isi „imprumuta” frumusetea in calitate de model doar prietenilor si proiectelor interesante.

Ii place sa aleaga, nu sa fie aleasa. Asa poate fi explicata colaborarea ei cu Ziggo si cu baietii de la Voltaj, experiente inedite, care i-au facut placere, i-au confirmat increderea in sine si au indus putin in eroare publicul, facandu-l sa creada ca, de fapt, Elena este fotomodel. Si noi am descoperit cu surprindere ca mezina presedintelui este proaspat absolventa de facultate si ca are alte planuri referitoare la cariera si viitorul ei.

O zi din viata ei
Iata cum arata o zi din viata Elenei Basescu: „Pentru ca lucrez, iar acest lucru implica o rutina, pot sa spun ca fac cam aceleasi lucruri zilnic. De dimineata si pana in jur de ora 17.00 stau la birou. In pauza de masa raman in oras sa mananc cu prietenii mei.

Trei zile pe saptamana am cursuri seara, iar in cele libere ma duc la aerobic. In week-end merg la film cu prietenii si destul de rar in discoteca. Nu-mi plac evenimentele mondene”. Isi pastreaza cu succes silueta longilina, desi recunoaste ca ii plac foarte mult dulciurile.

„Mananc aproape orice, dar nu mai tarziu de ora 18.00, pentru ca, de obicei, de la 19.00 la 20.30 ma duc la aerobic.” Nu este adepta mancarurilor gatite. Prefera mai degraba salate, sandvisuri, pizza. Felurile de mancare preferate sunt rosiile cu branza, salata bulgareasca, iar ca desert papanasii”.

Sportul inainte de toate
Este evident ca Elena isi pastreaza frumusetea si starea de bine prin mancare sanatoasa si sport! „Da, fac foarte mult sport. Zilnic fac aerobic, in week-enduri echitatie, iar in functie de sezon practica snowboardul si inotul (de la 6 ani)”.

Acesta din urma este sportul care a ajutat-o sa-si modeleze inca din copilarie corpul, sa capete o alura sportiva, puternica si delicata in acelasi timp. Practic, inotul ramane unul din sporturile de top pentru ea, alaturi de tot ce tine de sporturile nautice. 

Adepta frumusetii naturale
Frumusetea te ajuta sa castigi in viata, dar putine sunt cele care stiu sa-si pastreze prospetimea naturala intacta. Elena este constienta de darurile naturii si nu vrea sa-si pericliteze perfectiunea tenului, asa ca foloseste doar ocazional fondul de ten si fardul de pleoape.

Privirea ei insa fascineaza, pentru ca a mostenit de la tatal ei o culoare neobisnuita a ochilor. De altfel, rimelul este singurul lux pe care si-l permite zilnic, pentru a da aerul ca totusi se machiaza. Elena nu si-a vopsit niciodata parul – si nici nu intentioneaza – insa ii acorda o atentie deosebita, intretinandu-l cu produse speciale. Din cauza sportului, il spala foarte des, dar si aici este norocoasa, pentru ca firul este drept si lucios si nu necesita ore pierdute pe la coafor.

Cand vine vorba de haine, Elena nu tine cont de etichete, ci mai degraba de calitate. „Daca imi plac anumite haine sau accesorii, le cumpar chiar daca apartin unor designeri mai putin cunoscuti.” Zilnic penduleaza intre doua stiluri absolut diferite.

Dimineata, in drum spre serviciu sau la pranz cand iese cu colegii, admiratorii ocazionali o pot vedea pe Elena intr-un genuine office style,  impus de job-ul ei. Seara insa, in drum spre aerobic sau la iesirile cu prietenii, vrea sa se simta trendy, foarte comod si opteaza pentru stilul sport. Are noroc ca orice ii vine foarte bine (parerea redactiei) si dubleaza orice alegere cu bunul simt. Reteta succesului feminin in 2006 dupa parerea Elenei Basescu consta in „ambitie, sarm, inteligenta, personalitate puternica si foarte multa perseverenta”.


Foto: Marius Baragan

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
CAMERON DIAZ
CAMERON DIAZ
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân