Toamna se numără decoraţiunile

Schimbaţi-vă casa astfel încât să fie în acord cu anotimpul. Acest lucru nu implică deloc costuri enorme, ci doar mici artificii. Combinaţiile de culori glamour şi texturi simple pot înviora orice spaţiu!
  • Publicat:

Schimbaţi-vă casa astfel încât să fie în acord cu anotimpul. Acest lucru nu implică deloc costuri enorme, ci doar mici artificii. Combinaţiile de culori glamour şi texturi simple pot înviora orice spaţiu!

În decoraţiuni, lucrurile mici fac diferenţa. Mici în privinţa importanţei, nu ne referim neapărat la dimensiuni şi, firesc, vorbim despre accesorii. Stiliştii vă recomandă în toamna 2013 auriul. Dar această culoare ar trebui să fie combinată cu materiale brute – bumbac sau in, şi nu cu cele pretenţioase, cum e mătasea. Aurie ar putea să mai fie o lampă sau o cutie din lemn pentru bomboane de ciocolată pe care o aşezaţi pe măsuţa pentru cafea. Aceasta în cazul în care puteţi să vă abţineţi să nu mâncaţi toată ziua ciocolată. Pe pereţi puneţi în această perioadă rame din lemn brut, nelăcuit, cu fotografii dragi. Iar intrarea în locuinţă ar putea fi flancată de 2 bostani supradimensionaţi. Îi găsiţi în pieţe şi pot fi obiecte decorative maximum 2 luni, la o temperatură interioară de 20-24 de grade Celsius. Îi spălaţi mai întâi cu detergent şi apoi îi plasaţi pe podea. În felul acesta, creaţi un aspect vintage.

Exotic, dar de toamnă

Pentru cei cărora nu le place acest stil, optaţi pentru culori exotice care se poartă cu predilecţie toamna. Păstraţi accesoriile aurii. Le plasaţi lângă obiecte care au culoare de cupru şi le combinaţi cu piese portocalii. La prima vedere, este un aspect îndrăzneţ, dar atmosfera obţinută astfel devine primitoare şi caldă. Dacă vă gândiţi în viitorul apropiat la investiţii în piese de mobilier, stiliştii vă recomandă culori închise. Alegeţi mobilă de culoarea ciocolatei. Într-o astfel de cameră e permis un covor animal print, care nu dă un aspect kitschos. Nuanţele de maro pot fi o alegere bună şi pentru parchet. Se combină cu o draperie roşie, astfel atmosfera devine caldă. Dacă vreţi un aspect luxuriant, îl obţineţi cu draperii aurii, lungi, care mătură podeaua. În rest, nu mai îngreunaţi aspectul camerei.

Coniferele se poartă şi în casă

Şi am ajuns la plantele de interior, pe care nu le ignoraţi. Un aspect curat tot timpul anului îl dau coniferele pitice sau care se dezvoltă orizontal. Merită investiţia deoarece oferă o senzaţie de prospeţime permanentă. Acestea se plasează în recipiente supradimensionate, generoase, lângă ferestre însă care nu sunt acoperite de perdele grele. Se plasează eventual lângă o perdea albă sau bej, dintr-un material nepretenţios. Coniferele adaptate pentru interior au totuşi nevoie de o temperatură moderată, aşa că nu sunt potrivite dacă toamna sau iarna staţi în casă la 30 de grade Celsius. Coniferele se pot planta în această perioadă şi au şanse să reziste. Recomandarea este să le luaţi într-o zi mai caldă de toamnă, să le schimbaţi ghiveciul şi, timp de 2 săptămâni, să le păstraţi ziua afară, noaptea în interior. Nu necesită extrem de multă apă, nici foarte multă lumină. Cel mai potrivit pământ nu este cel de flori, ci cel pe care puteţi să îl luaţi dintr-o pădure.

Un element multicolor, poate cu aspect de curcubeu, e potrivit în orice încăpere generoasă. Nu e nevoie să aibă vreo utilitate. Acesta poate fi folosit în orice anotimp, dă senzaţia de prospeţime, adică exact ce aveţi nevoie când e frig afară, când vreţi să staţi în casă în faţa unui ceai cald. Nu îl rataţi pentru a vă simţi bine în locuinţă!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Lucrează inteligent într-un birou cool!
Lucrează inteligent într-un birou cool!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân