Revoluţia şosetelor colorate!

Banalele şosete, fabricate în culori vii şi din materiale plăcute la atingere, pot deveni cel mai bun prieten al tău. În loc să fie călcate în picioare, să fie ascunse în sertare întunecate sau, mai rău, să fie purtate zile întregi până la epuizare, şosetele s-au transformat în Păpuchette.
  • Publicat:

Banalele şosete, fabricate în culori vii şi din materiale plăcute la atingere, pot deveni cel mai bun prieten al tău. În loc să fie călcate în picioare, să fie ascunse în sertare întunecate sau, mai rău, să fie purtate zile întregi până la epuizare, şosetele s-au transformat în Păpuchette.

Cusute manual, umplute cu melană, decorate cu năsturaşi sau mărgele, banalele şosete se transformă pe rând în iepuraşi, pisicuţe, porcuşori, căţeluşi, arici, broscuţe, elefanţi, pinguini, văcuţe sau personaje îndrăgite din desene animate.

Dana, 37 de ani, este artistul din spatele acestor poveşti colorate. Pe lângă păpuşit, ea mai este pasionată de fotografie şi de călătorii, job-ul ei full-time fiind însă în domeniul imobiliar. “Nebunia Păpuchette a început în urmă cu 5 ani, din joacă şi curiozitate. Îmi doream un hobby şi cel mai bine m-am regăsit în meşterit păpuşi. De ce şosete? Pentru că sunt viu colorate, elastice şi pot fi “modelate uşor”.

Mai în glumă mai în serios, eu am denumit această aventură Revoluţia şosetelor pentru că îmi place ideea de a transforma un obiect banal de îmbrăcăminte, de cele mai multe ori ascuns vederii, într-un personaj haios care te readuce în lumea copilăriei”, spune Dana. 

Păpuşile prind viaţă adesea la ea acasă, însă nici escapadele la mare, munte sau la părinţi nu au scăpat fără să includă şedinţe de păpuşit. ”O vreme bună am făcut un fel de şezătoare cu două dintre cele mai bune prietene ale mele, Teli şi Ioana, unde fiecare meşterea ceva şi povesteam vrute şi nevrute.

Cele mai multe păpuşi sunt personajele preferate de desene animate: personaje din South Park, fetele Powerpuff, broscoiul Kermit, Agnes din Despicable me, taurul Ferdinand, King Julian, greierele Jiminy, Bender (Futurama), dar am primit şi fotografii ale celor aniversaţi şi, pe baza descrierilor primite, am creat personaje reale, insistând pe elemente definitorii ale înfăţişării sau caracterului personajului”, spune”, spune Dana.

Pentru ca o păpuşă să prindă viaţă este nevoie de, bineînţeles, şosete, melană pentru umplutură, aţă de cusut, ace, foarfece, nasturi coloraţi, fetru colorat pentru hăinuţe, fire de tricotat pentru păr, mărgeluţe pentru decorat iar lista poate continua la nesfârşit, în funcţie de imaginaţie şi necesitate.

Însă, mai presus de toate, “este nevoie de o anumită stare pe care, din fericire, o am din plin  datorită oamenilor minunaţi şi lucrurilor frumoase din jurul meu.  Nu poţi crea ceva frumos dacă nu eşti hrănit cu frumuseţe”, mărturiseşte Dana.
Cam o săptămână durează realizarea unei Păpuchette iar preţurile diferă în funcţie de complexitate şi pornesc de la 150 de lei. Pentru comenzi o găsiţi pe Dana atât pe Facebook, pe pagina Papuchette, cât şi pe blog la adresa www.papuchette.ro.

O Păpuchette specială

De obicei, o Păpuchette are nevoie de 2 şosete pentru a prinde viaţă. Dintr-o şosetă se face corpul iar cea de-a doua se foloseşte pentru a crea capul, urechile, codiţa, mânuţele etc. De data asta însă nu am avut încotro şi m-am lăsat înduioşată de insistenţele lor de a nu-i despărţi. Lui i-am zis: “O să-ţi iasă urechile prea mici”. “Nu-mi pasă. Este suficient pentru cât ne spunem noi”, mi-a răspuns. “O să fii foarte scund”, am încercat din nou să-l conving. 

“Ce folos că sunt înalt dacă sunt singur?”. Fetiţei i-am spus: “Tu ai putea avea o rochiţă atât de minunată.” “Şi ce folos dacă nu e el să o admire?” mi-a răspuns. Am rămas fară argumente şi cu mare drag m-am apucat de treabă. Iată-i aşadar nedespărţiţi, o pereche de şosete care ştiu că nimic nu este mai frumos decât să împarţi totul în 2.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Castrarea, moft sau necesitate?
Castrarea, moft sau necesitate?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân