Prima Galerie de Artă digitală SUHD din România

Iubitorii de artă sunt invitati să vizualizeze creaţii digitale redate în forma cea mai apropiată de viziunea artiştilor.
  • Publicat:

Samsung a lansat prima galerie de artă digitală SUHD din România, expusă cu ajutorul celor mai performante televizoare din categorie. Aşadar iubitorii de artă sunt invitati să vizualizeze creaţii digitale redate în forma cea mai apropiată de viziunea artiştilor.

Expoziţia a fost realizată în urma unei campanii online în cadrul căreia publicul a fost invitat să selecteze operele propuse de către ambasadorii campaniei Janina Nectara, Maurice Munteanu, Cristina Bazavan şi Sânziana Pop şi de curatorii Galeriei Artmark.

Cei patru artişti ale căror opere sunt expuse în cadrul Galeriei Digitale de Artă SUHD sunt Elena Greta Apostol, Răzvan Dumitru, Vlad Anghel şi Serebe.

Referitor la operele sale digitale, Răzvan Dumitru a declarat: „Fiecare lucrare vine însoţită de un scurt text care pare un fragment rupt dintr-o poveste. Rolul lui este acela de a declanşa imaginaţia privitorului, încurajându-l să interpreteze şi să continue singur povestea imaginii. Încerc să rup astfel graniţa fizică dintre privitor şi imagine, iar tehnologia mi-a fost prietenă în această misiune.”

Janina Nectara, Maurice Munteanu, Cristina Bazavan şi Sânziana Pop, împreună cu doi specialişti Artmark, Ioana Ciocan şi Mihai Zgondoiu, au fost provocaţi să descopere artişti digitali talentaţi din România. În cadrul seminarului interactiv susţinut de specialiştii Artmark, cei patru ambasadori au avut ocazia să înveţe care sunt lucrurile care definesc şi valorifică o creaţie digitală. Astfel, ei au avut parte de o introducere în lumea artei, iar misiunea lor a fost de a descoperi 12 artişti digitali care să îşi dorească să îşi expună creaţiile proprii în această galerie de artă virtuală.

Janina Nectara, ambasador al proiectului, a declarat: „Petrecând foarte mult timp printre designerii internaţionali, am observat că în exprimarea propriului crez artistic, mulţi dintre aceştia au ieşit din aria de confort, îndreptându-se deja către zona virtuală. Îşi prezintă colecţiile în format digital, organizează defilări de modă inedite, pe ecrane supradimensionate sau ilustrează prin holograme piese istorice ale brandului, în muzee conceptuale. De aceea, am fost extrem de onorată să fiu ambasador al acestei campanii, să fiu unul dintre curatorii primei galerii SUHD de artă digitală din România.”
Galeria de artă SUHD reuneşte pe 1 iulie, în cadrul vernisajului, la Galeriile Artmark din Bucureşti, pasionaţii de tehnologie, dar şi iubitorii de frumos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”