Pictura pe pereţi, noul trend în decorarea caselor!

Când decoraţiunile nu mai sunt de ajuns iar camera pare lipsită de originalitate, e clar că e nevoie de ceva NOU! Iar noutatea înseamnă culoare, cuvântul care o caracterizează cel mai bine pe Roxana Cernea (www.pictezpereti.ro), o tânără de 26 de ani. Ea a reuşit să transforme înfăţişarea a peste 2.000 de pereţi în adevărate opere de artă.
  • Publicat:

Când decoraţiunile nu mai sunt de ajuns iar camera pare lipsită de originalitate, e clar că e nevoie de ceva NOU! Iar noutatea înseamnă culoare, cuvântul care o caracterizează cel mai bine pe Roxana Cernea (www.pictezpereti.ro), o tânără de 26 de ani.

Ea a reuşit să transforme înfăţişarea a peste 2.000 de pereţi  în adevărate opere de artă.

Citeşte mai departe povestea unei tinere educatoare care a făcut dintr-un hobby o afacere de succes.

Cum a început povestea “Pictez Pereţi”

Pe vremea când era educatoare la o grădiniţă, Roxana s-a gândit că sala de clasă e mult prea anostă, aşa că s-a gândit să îi dea puţină culoare. Nu a stat pe gânduri şi a realizat prima pictură pe pereţi, de care copiii s-au îndrăgostit. Au urmat pereţii unor prieteni apoi, odată cu deschiderea unui cont pe o reţea de socializare, a apărut şi numele care astăzi este marcă înregistrată – Pictez Pereţi. Aici, Roxana a publicat numeroase fotografii cu picturile realizate iar în prezent peste 10.000 de oameni îi urmăresc şi apreciază activitatea. 

Creativitate, îndemânare şi pasiune

Camere de copii, grădiniţe, restaurante, hoteluri, sufragerii, bucătării, tavane, piscine – toate au trecut prin mâna talentată a Roxanei. De creativitatea şi îndemânarea ei au beneficiat oameni din oraşele mari ale României, dar şi din străinătate.

”Am avut perioade în care aveam lucrări una după alta. într-o zi eram la Suceava, a doua zi la Timişoara, a treia la Bucureşti. Recunosc, începutul nu a fost uşor dar, dacă îţi place cu adevărat ceea ce faci şi dacă adaugi puţin suflet, eşti dispus să faci mai multe sacrificii. Eu simt că las bucăţi din mine în fiecare lucrare. Atunci când pictez  am o stare de bine şi sunt sigură că se simte asta când priveşti un perete pictat de mine” spune Roxana.

Preţul unei picturi începe de la 100 de lei şi poate urca, în funcţie de complexitate şi mărime, până la 3.000 de lei. Desigur, contează mult şi culorile folosite. Roxana pictează doar cu acrilice, deoarece sunt culori superlavabile şi nontoxice, un lucru foarte important de ştiut pentru părinţii care doresc picturi murale în camerele celor mici.

Culoarea vindecă

O pată de culoare duce către o altă lume, spaţiul cosmic cu planete şi stele în culori fluorescente luminează tavanul şi conferă un somn odihnitor, personajele de poveste sau de desene animate îl fac pe cel mic să doarmă singur în cameră şi să nu îi mai fie teamă, iar florile sau copacii pictaţi dau senzaţia în fiecare zi că este primăvară, indiferent de anotimp.

De asemenea, pictura într-un birou poate anima atmosfera şi poate rupe ambianţa monotonă din încăpere cu un peisaj din natură.

Pictăm…orice!

Pentru că anul trecut Roxana a devenit mămică, a trebuit cumva să găsească o modalitate de a-şi adapta pasiunea cu noul statut:

“Am început să intru pe alt domeniu şi anume pe partea de handmade. Am pictat pe tot ce se putea picta: pahare, pantofi, genţi, tricouri, cutii, pietre, perniţe decor sau orice alt suport care poate fi transformat într-un cadou unic şi memorabil”.

Fie că vorbim de pahare de nuntă pictate, de portretul celor dragi pe un tricou sau de o cană cu o declaraţie de dragoste, Roxana este mesagerul care consemnează sentimente frumoase prin pensulă. Iar povestea ei ne reaminteşte cât de important este să preţuim momentele unice din viaţa noastră cu lucruri mici, făcute cu dragoste.

FOTO: pictezpereti.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”