Jamie Oliver oferă trucuri pentru fotografii reuşite cu preparatele culinare de Sărbători

Pentru a fi un as în arta fotografică gastronomică, celebrul bucătar Jamie Oliver dezvăluie câteva trucuri pentru ca trufandalele pregătite cu dragoste de Crăciun să arate întocmai, nu ca o mâncare de cantină.
  • Publicat:
Jamie Oliver oferă trucuri pentru fotografii reuşite cu preparatele culinare de Sărbători

Să fim sinceri: tuturor ne place să imortalizăm farfuriile cu bunătăţi pregătite cu drag de Crăciun.

Dar nu oricine se şi pricepe să fotografieze ca un profesionist aceste preparate. Drept urmare, Like-urile întârzie să apară.

Pentru a fi un as în arta fotografică gastronomică, celebrul bucătar Jamie Oliver dezvăluie într-un interviu acordat telegraph.co.uk câteva trucuri pentru ca trufandalele pregătite cu dragoste de Crăciun să arate întocmai, nu ca o mâncare de cantină.

Iată, aşadar, o listă de sfaturi întocmită de Jamie, împreună cu fotograful David Loftus, cel care a imortalizat preparatele culinare prezentate în cărţile sale de bucate.

1. Găseşte o masă cu aspect rustic sau un background interesant cromatic

2. Nu pune prea multă mâncare pe farfurie. E mult mai plăcut să vezi în detaliu toate ingredientele, nu să le amesteci şi să le îngrămădeşti.

3. Caută o sursă de lumină naturală pentru a nu deforma culorile din farfurie. Evită totuşi lumina puternică a soarelui, pentru a nu avea surpriza unor umbre sau aspectul de ars în imagine, precum şi bliţul.

4. Alege farfurii de culori deschise, cum este albul. Culorile închise vor ştirbi din personalitatea preparatului. Mâncarea trebuie să iasă în evidenţă, nu farfuria!

5. Ai răbdare şi încearcă mai multe unghiuri!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Tu pleci în vacanţă. Cui laşi pet-ul?
Tu pleci în vacanţă. Cui laşi pet-ul?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân