Decoraţiuni inspirate pentru Sărbători aromate!

Pe locuri, fiţi gata, vin Sărbătorile! Cizmuliţele lustruite aşteaptă să fie încărcate cu recompense dulci sau nuieluşe în ajun de Moş Nicolae. Tot în luna lui Undrea, Moş Crăciun aduce bucurie pe chipul copiilor cu un cadou ”muncit” tot anul cu note bune.
  • Publicat:
Decoraţiuni inspirate pentru Sărbători aromate!

Pe locuri, fiţi gata, vin Sărbătorile! Cizmuliţele lustruite aşteaptă să fie încărcate cu recompense dulci sau nuieluşe în ajun de Moş Nicolae. Tot în luna lui Undrea, Moş Crăciun aduce bucurie pe chipul copiilor cu un cadou ”muncit” tot anul cu note bune.

Pentru a primi cum se cuvine oaspeţii de seamă, trebuie să pregătim un decor de basm. Pentru asta nu avem nevoie decât de un strop de inspiraţie!


O casă primitoare, luminoasă, decorată în spiritul Sărbătorilor aduce bucurie în suflete şi creează o atmosferă magică, în care mesele din familie devin un ritual benefic de încărcare a bateriilor pentru noul an ce bate zgomotos la uşă.

O ghirlandă de brad agăţată la intrare, presărată original cu mici fructe de cătină, măceşe sau delicatele flori de salcie, aşa-numiţii mâţişori, îi poate impresiona în mod plăcut pe cei care ne calcă pragul în Ajunul Crăciunului.

Lemnul, piesa must-have de Sărbători!

Pentru cei cu talent în ale bricolajului, există şi opţiunea de a picta cu acuarele, pe un tocător vechi în formă rotundă, mesaje de “La mulţi ani!”, pe care le putem lumina cu instalaţie multicoloră de jur împrejur. Tot o bucată de lemn poate fi materia primă a unui tâmplar amator ce îşi doreşte pentru brăduţ altfel de accesorii.

Căsuţele miniaturale, al căror acoperiş este învelit de “zăpada” din pensulă, sunt o idee inedită pentru a înlocui clasicele globuri. Şi dacă vrei neapărat ca bradul tău să fie unic, fă-ţi globuri bio din coji de portocală, care vor da nu numai culoare în încăpere, ci şi un miros inconfundabil, specific Sărbătorilor.

Pentru cei care nu au buget pentru un brad ori care au prin casă animăluţe năzdrăvane care nu acceptă prezenţa unui astfel de “accesoriu” pe teritoriul lor, există varianta de a ciopli brăduţi din lemn, pe care să-i integreze într-un colţ vizibil din casă, dar care să nu stârnească invidia şi spiritul jucăuş al necuvântătoarelor.

Cadouri personalizate cu mirodenii exotice

Un tablou handmade poate fi cel mai original cadou. Nu ai nevoie decât de o tavă de care te poţi lipsi, puţin lipici şi condimente aromate de sezon.

Batoane de scorţişoară, bucăţi de anason ingenios lipite în formă de brăduţ şi coji uscate de mandarine pot deveni piesele centrale ale unui tablou unicat.

Câteva castane lipite creativ în acest peisaj nu fac decât să completeze o operă de artă desăvârşită.

Iar pentru a duce la bun sfârşit misiunea de a oferi un cadou nemaiîntâlnit, optează pentru o cutie învelită în hârtie de culoare neutră, pe care o poţi înveseli cu elemente specifice Sărbătorilor, precum şnururile de culoare roşie în combinaţie cu verde.

Un cadou la fel de original poate fi o căsuţă din turtă dulce, ornată cu glazură albă, pentru un efect iernatic.

Elementul-cheie în perioada Sărbătorilor îl reprezintă lumânările, care simbolizează lumina din interiorul fiecărui om.

Alege  lumânări cu arome de scorţişoară, vanilie, lămâie, portocală, căpşuni sau ciocolată, care vor înmiresma locuinţa şi vor atrage energiile pozitive în jurul tău, ajutându-te în acelaşi timp să te relaxezi şi să te bucuri de clipele plăcute alături de familie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân