5 trucuri geniale prin care aduci parfumul sărbătorilor de iarnă în casa ta

  • Publicat:

Pentru cei mai mulţi dintre noi, există câteva arome îmbietoare pe care le asociem cu sărbătorile de iarnă. Mirosul de cozonac, turtă dulce sau portocale ne îmbie simţurile. Desigur, nu toată lumea are timpul necesar pentru a prepara aceste dulciuri cu arome delicioase. Din fericire, există câteva modalităţi la îndemâna oricui pentru a aduce parfumul sărbătorilor de iarnă în locuință. 

Fierbe într-o oală cele mai apetisante mirodenii

Puneţi câteva mirodenii (scorţişoară, ienibahar, cuişoare, anason, vanilie şi nucşoară) și felii de portocală sau mere într-o oală pe jumătate plină cu apă.

Se lasă să fiarbă la foc mic. Parfumul sărbătorilor de iarnă se va răspândi în toată casa. Este și un truc pentru a da impresia că găteşti ceva gustos la cuptor.

Adaugă un plus de aromă cu un pomander

Pomanderul este un recipient în formă de minge ce conţine un amestec de substanţe aromatice. În trecut era purtat sau transportat într-un vas transparent şi era folosit ca protecţie împotriva infecţiilor sau pur şi simplu ca obiect decorativ în locuinţe, pentru a masca mirosurile neplăcute.

Varianta modernă din zilele noastre a pomanderului este făcută din portocală sau alt fruct (mandarine, clementine, mere), în care se înfig cuişoare întregi.

Parfumează conurile de brad cu ulei esențial

Pentru acest proiect DIY simplu, alege mai întâi un ulei esențial parfumat. Mirosul de scorţişoară este o opţiune care se potriveşte sărbătorilor, dar poţi folosi orice aromă doreşti. Lavanda şi vanilia sunt arome minunate pentru a vă relaxa.

Coajă de portocală în foc

Dacă dispuneţi de un şemineu sau o sobă, acesta este cel mai bun mod de a vă face casa să miroasă a Crăciun. Trebuie doar să adăugaţi coajă de lămâie sau portocală şi să vă bucuraţi de aroma ce va învălui întreaga locuinţă.

Modelează o coroniță de Crăciun cu rozmarin

Rozmarinul este o plantă aromatică, cu un miros caracteristic, ce poate fi folosită în coroniţele de Crăciun, având rol decorativ şi oferind în acelaşi timp un parfum plăcut. Există numeroase modalităţi prin care îţi poţi face casa să miroasă minunat fără mari bătăi de cap. Foloseşte-ţi creativitatea şi lasă-te surprinsă de miresmele îmbietoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”