6 sfaturi in vreme de criza

Nu intra in panica. Este foarte important sa-ti pastrezi calmul atunci cand totul pare sa devina sumbru.
  • Publicat:
6 sfaturi in vreme de criza
6 sfaturi in vreme de criza

Recesiune. Vremuri tulburi. Ani grei. Lumea numai despre asta vorbeste si doar la economii se gandeste. Milioane de oameni se tem ca se vor numi curand someri, alte milioane au devenit deja. Medicii si psihologii anunta ca exista asa-numita „maladie” a crizei economice si ca tot ceea ce se intampla va afecta mai mult sanatatea psihica a oamenilor decat finantele lor.

1. Atitudine
Nu intra in panica. Destul de greu pentru ca studiile au demonstrat ca negativitatea este contagioasa si o simtim peste tot acum. Dar pe langa sanatatea pe care ti-o vei distruge asa, vei transmite si semnale „periculoase” in jur (colegilor, sefilor).

2. Competent
Un cuvant pe care sefii trebuie sa-l lege automat de tine. Tu trebuie sa fii persoana care se pricepe extrem de bine la ceva si de care sa nu se poata lipsi. Ia in calcul si multa munca in plus. Pana la urma nu strica nimanui un plus de competenta.

3. Retea
Nu reteaua aceea de care va vor­beam candva, in cazul cautarii unei slujbe. Acum e cea in cazul pastrarii unei slujbe. Oamenii im­portanti de la munca trebuie sa te stie dupa rezultatele excelente. Pe care le vei obtine in numar si mai mare de acum incolo. 

4. Sanatate
Ca-i mai importanta decat toate. Cercetarile facute de-a lungul anilor pe perioada crizelor economice arata ca, dupa 3-5 ani de la apogeul recesiunii, incepe sa creasca numarul de boli si decese. Din cauza afectiunilor cardiace si cancerului.

5. Familia
Daca slujba a fost mai importanta pana acum decat ea, sa nu crezi ca in aceste momente trebuie sa fie si mai si… Conteaza enorm sprijinul familiei, sfaturile privind economiile ce trebuie facute, problemele aparute la munca.

6. Oportun
Daca lucrurile s-au inrautatit atat de tare la serviciu, poate asta e momentul pentru schimbarea aia pe care ti-o tot doresti, dar nu ai avut curaj. Nu inseamna ca trebuie sa te arunci cu capul inainte, dar nu privi totul in negru.

Foto: SHUTTERSTOCK
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
5 prietene pe care orice femeie le are
5 prietene pe care orice femeie le are
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”