Treci la un mod de alimentatie sanatos!

„Planul sanatatii perfecte“ propus de dr. Gillian McKeith este ca o consultatie personala la celebra nutritionista, care va fi alaturi de tine la fiecare pas.
  • Publicat:
Treci la un mod de alimentatie sanatos!
Treci la un mod de alimentatie sanatos!

„Planul sanatatii perfecte“ propus de dr. Gillian McKeith este ca o consultatie personala la celebra nutritionista, care va fi alaturi de tine la fiecare pas. Cartea de fata te va duce pe noi culmi ale sanatatii, la toate nivelurile: fizic, emotional si spiritual.

1. Depisteaza-ti obiceiurile proaste. Ia un pix si o foaie de hartie si fa o lista a tuturor lucrurilor despre care stii ca nu iti fac bine, chiar daca iti place sa le faci. De exemplu, exercitii fizice insuficiente, fumatul etc.

2. Ce ai de castigat? Care-i rasplata pentru ceva ce nu iti face bine? Dar oare chiar merita? De exemplu, obiceiul prost de a consuma cateva batoane de ciocolata pe zi. Sigur, te simti foarte bine in momentul in care le mananci. Dar cat dureaza senzatia de bine?

3. Ce ai de pierdut? Gandeste-te la dezavantaje. Ce pierzi daca te lasi prada obiceiului? De exemplu, lipsa exercitiilor fizice este un obicei prost pentru ca te face sa te simti greoaie. Deci cedezi forma fizica pe ter­men lung pentru o placere pe termen scurt.

4.Castig sau pierdere – aceasta-i intrebarea. Acum ca ai privit din ambele perspective – ce ai de castigat si ce ai de pierdut, tolerarea unui obicei prost nu mai este un act involuntar. De aceea, de fiecare data cand te simti tentata sa te lasi in voia unui obicei prost, aminteste-ti ca ai de ales.

5. Inlocuirea cu obiceiuri mai bune. Tre­buie sa incepi sa optezi in mod activ pentru invingerea acestor obiceiuri si sa nu revii la ele. In loc sa intinzi mana spre un baton de ciocolata atunci cand te simti prost dispusa, mananca un fruct.

„Planul sanatatii perfecte. Programul alimentar care va va mentine suplu toata viata” de dr. Gillian McKeith, Editura Curtea veche, 224 pag., 39 lei

Citeste si Acai, un miracol impotriva obezitatii?
Mihaela Bilic – Ce avem voie sa mancam

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Alergie la argint
CSID: Alergie la argint
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”