Testul pentru grupa sangvină, inspirat de „Harry Potter”

Cercetătorii australieni au fabricat, inspirându-se dintr-o scenă din seria de filme "Harry Potter", o hârtie specială pe care grupa sangvină a persoanei testate apare afişată cu ajutorul literelor specifice.
  • Publicat:
Testul pentru grupa sangvină, inspirat de
Cuprins
  1.  
  2.  

Cercetătorii australieni au fabricat, inspirându-se dintr-o scenă din seria de filme „Harry Potter”, o hârtie specială pe care grupa sangvină a persoanei testate apare afişată cu ajutorul literelor specifice.

După ce a urmărit adaptarea cinematografică a romanului „Harry Potter şi Camera Secretelor”, în care, într-una din scene, o carte se scrie singură sub ochii tânărului ucenic vrăjitor, un profesorul de la Monash University din Melbourne a avut ideea de a pune la punct o invenţie care să afişeze direct rezultatul unui test efectuat pentru depistarea grupei sangvine, scrie Le Figaro.

Este suficient să se aplice o picătură de sânge pe o hârtie specială bioactivă, iar literele A, B sau O apar pentru a indica grupa sangvină, urmate de semnele „+” şi „-” care indică factorul Rhésus (Rh).

„În film, Harry Potter pune o întrebare unei cărţi magice, pe care o scrie direct în acea carte, iar răspunsul apare imediat pe hârtie. Noi am reuşit să reproducem afişajul acestui tip de răspuns prin testul nostru sangvin”, a explicat profesorul. Principiul acestui test este simplu şi îl reia pe acela aflat la baza testului clasic, punând în contact un eşantion sangvin cu anticorpi specifici, dispuşi pe foaia de hârtie în dreptul literelor „A” şi „B” şi a semnelor „+” şi „-„.

Scopul acestei invenţii este acela de a prezenta rezultatele cât mai clar şi de a evita erorile de interpretare care se pot produce din cauza unui personal medical mai puţin experimentat sau în situaţii de urgenţă, accidente sau pe câmpul de luptă, când transfuziile rapide pot deveni indispensabile. Testele pe hârtie bioactivă sunt utilizate pe scară largă în ţările în curs de dezvoltare datorită costurilor lor mici.

Citeşte şi: Grupa sangvina influenteaza sanatatea

Mananca in functie de grupa ta sanguina!

De ce nu functioneaza o cura de slabire?

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”