Spirulina, biotina si propolisul – proprietati si beneficii pentru sanatate

Spirulina face parte din familia algelor albastre verzi contine o bogatie de antioxidanti si vitamine, printre care si beta-caroten.
  • Publicat:
Spirulina, biotina si propolisul - proprietati si beneficii pentru sanatate
Spirulina, biotina si propolisul

Beneficiile spirulinei au fost cercetate si facute publice peste tot in lume. Aceasta planta mica din familia algelor albastre verzi contine o bogatie de antioxidanti si vitamine, printre care si beta-caroten.

Spirulina

Spirulina contine cel mai puternic amestec de substante nutritive esentiale si contribuie la combaterea efectelor poluarii din mediu si a aditivilor din alimentele prelucrate cu care este bombardat organismul nostru. Unele dintre ingredientele naturale ale spirulinei sunt:

– de zece ori mai mult beta-caroten decat cel gasit in morcovi, ce ajuta la intarirea sistemului imunitar;

– proteina vegetala ce furnizeaza aminoacizi pentru ca tu sa arati si sa te simti bine;

– mult fier. Cea mai comuna deficienta de minerale, lipsa de fier, poate fi rezolvata prin luare de suplimente pe baza de spirulina. Bogat in fier si magneziu, acest supliment ofer un surplus de energie si forta pentru femei, in special in perioada menstruatiei. Fierul te ajuta sa combati oboseala si lipsa de energie.

– vitamina B12. Aceasta vitamina este esentiala pentru sanatatea nervilor (ca toate complexele de vitamina B) si pentru tesuturile organismului. Avand in vedere ca se gaseste in cea mai mare parte in carnea rosie, vitamina B12 este recomandata in special vegetarienilor.

Biotina

Un alt nume dat biotinei este vitamina H. Ea se gaseste in organe, galbenus de ou, soia, drojdie, cereale integrale, lapte. Aceasta vitamina este de obicei clasificata ca o vitamina B si este necesara tuturor organismelor vii, fiind folosita la construirea si mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Beneficiile biotinei:

– deficientele de biotina duc la caderea parului; biotina fortifica foliculii parului;

– ajuta la pastrarea pielii bine hidratate chiar din interiorul corpului. Iritarea pielii este adesea cauzata de deshidratarea pielii, insa biotina stimuleaza procesul de reinnoire a celulelor pielii;

– ajuta diabeticii sa-si mentina un nivel constant al glicemiei;

– avand in vedere ca biotina stimuleaza metabolismul ce arde grasimi si carbohidrati, poate ajuta la pierderea in greutate;

– face unghiile si oasele mai puternice. In special persoanele in varsta beneficiaza de pe urma acestui supliment, in cazul in care nu consuma multe alimente ce contin calciu.

Propolisul

Contine doze mari de proteine, vitamine si aminoacizi si stimuleaza sistemul imunitar. Avand in vedere ca propolisul este un puternic ajutor atunci cand vine vorba de tratarea racelii, poate fi combinat cu suplimente de Echinacea pentru a construi un sistem imunitar puternic.

Studiile au aratat ca folosirea propolisului ajuta lupta impotriva bacteriilor care se stabilesc in gura (pe gingii sau dinti) si formeaza placi sau cauzeaza gingivita si boala parodontala. Cu proprietatile sale puternic antiseptice, propolisul ajuta la vindecarea rapida a ranilor din gura.

Suplimentele alimentare nu pot inlocui o alimentatie sanatoasa, dar pot oferi alte substante nutritive si vitamine esentiale. Avand in vedere ca cele mai multe suplimente naturale ajuta la sporirea energiei organismului, poti alege un supliment complex, precum Echinacea sau Spirulina pentru a-ti stimula sistemul imunitar si pentru a te simti mai energica.

Tu folosesti suplimente naturale?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Cum functioneaza aromoterapia?
Cum functioneaza aromoterapia?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”