Semne surprinzatoare ca vei trai mai mult decat crezi

Cateva sfaturi de urmat ca sa traiesti mai mult si mai bine.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Semne surprinzatoare ca vei trai mai mult decat crezi
Semne surprinzatoare ca vei trai mai mult decat crezi

Obiceiurile de zi cu zi, lipsite de importanta, sau obisnuintele din trecut, pot influenta cat de mult si cat de bine vei trai. Iata cateva indicii despre acest aspect:

1. Mama ta te-a nascut cand era tanara
Daca mama ta avea mai putin de 25 de ani cand te-a adus pe lume, ai sanse duble sa traiesti pana la 100 de ani fata de o persoana a carei mama a fost mai in varsta. Mamele tinere au ovule mai bune pentru fertilizare, ceea ce duce la nasterea de copii mai sanatosi.

2. Esti o iubitoare de ceai

Ceaiurile verde si negru contin foarte multi antioxidanti, substante care ajuta la relaxarea vaselor sanguine si protejeaza inima. Pentru efecte uimitoare ai nevoie doar de o ceasca sau doua de ceai in fiecare zi ca sa incepi sa iti protejezi inima.

Dar asigura-te ca este ceai proaspat. Ceaiurile pre-ambalate nu ofera aceleasi beneficii pentru sanatate. O data ce apa este adaugata peste frunzele de ceai, antioxidantii se degenereaza in cateva zile. De asemenea, laptele adaugat de unele dintre noi in ceaiul negru ii elimina efectele benefice pentru sistemul cardiovascular. Indicate sunt doar feliile de lamaie si mierea.

3. Preferi sa mergi pe jos

Persoanele care merg pe jos aproximativ 30 de minute pe zi au mai multe sanse sa traiasca mai mult. Asta in comparatie cu cei care merg mai putin, indiferent cata grasime au in organism. In mod similar, femeile supraponderale isi pot imbunatati sanatatea adaugand zece minute de exercitii la rutina lor zilnica.

4. Ai picioare puternice
Forta corpului se traduce printr-un bun echilibru, flexibilitate si rezistenta. Pe masura ce imbratranesti, acestea sunt cheia pentru reducerea riscului caderilor si fracturilor, care duc adesea la declinul sanatatii.

Pana la 20% dintre pacientii cu fracturi ale soldului au murit in termen de un an din cauza complicatiilor aparute. Muschii slabi sunt factorul predictor numarul unu pentru fragilitatea trupului la batranete.

5. Consumi alimente de culoarea purpurei
Strugurii negri, afinele, vinul rosu: toate au acea culoare bogata de la compusii polifenoli ce reduc riscul bolilor de inima si pot proteja impotriva afectiunii Alzheimer. Polifenolii ajuta la mentinerea flexibilitatii si sanatatii vaselor de sange. Ce e bun pentru arterele coronare este bun si pentru vasele de sange din creier.

Astfel, consumul de struguri iti poate imbunatati functiile creierului. De asemenea, o cupa sau doua de afine pe zi pot imbunatati comunicarea dintre celulele creierului si iti optimizeaza memoria.

6. Ai fost o eleva de nota 10
Un studiu recent a constatat ca persoanele care au mai mult de 12 ani de educatie formala traiesc cu 18 luni mai mult decat cei care au invatat mai putin. De ce? Cu cat mai multa educatie ai, cu atat mai putin probabil ca te vei apuca de fumat.

De fapt, doar 10% dintre adultii care au absolvit o facultate fumeaza, in comparatie cu 35% dintre cei care au terminat doar liceul sau chiar mai putin decat atat.

7. Ai prieteni adevarati

Relatiile interpersonale bune actioneaza ca un tampon impotriva stresului. Stiind ca ai prieteni care te sprijina, vei fi mai sanatoasa, mental si fizic. Stresul cronic slabeste sistemul imunitar, iar celulele imbatranesc mai repede, scurtandu-ti astfel viata cu 4 pana la 8 ani. Deci ai nevoie de prieteni cu care sa poti vorbi fara sa te judece sau sa te critice. Daca nu-i ai, cauta sa ti-i faci!

8.  … care sunt sanatosi
Daca prietenii tai apropiati au luat in greutate, sansa ca tie sa ti se intample acelasi lucru creste cu 57%. Pentru a-ti mentine un stil de viata sanatos, e important sa te asociezi cu oameni care au obiective similare.

9. Nu ai menajera
Doar dand cu aspiratorul, spaland pe jos, stergand praful sau lustruind ferestrele timp de mai bine de o ora, o persoana normala poate arde in jur de 285 calorii, iar riscul de deces scade cu 30%.

10. Esti o persoana pozitiva
Daca ai o perspectiva pozitiva asupra vietii, esti energica si vesela, cu siguranta esti mai sanatoasa decat persoanele care lancezesc si nu se simt bine cu viata lor. Toate ar trebui sa depunem eforturi sa inflorim, sa gasim sensul vietilor noastre. Nu-i asa?


Tu ce faci ca sa ai o viata mai buna si mai lunga?

Citeste si Don’t worry, be happy
                 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân