Tratament de ultima ora impotriva cancerului pulmonar

Medicamentul descoperit de itlieni se numeste Erlotinib si lupta impotriva cancerului pulmonar.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tratament de ultima ora impotriva cancerului pulmonar
Tratament de ultima ora impotriva cancerului pulmonar

Noi sperante pentru pacientii cu cancer pulmonar avansat! Oamenii de stiinta au descoperit un nou medicament  – Erlotinib – care, administrat imediat dupa chimioterapie, extinde semnificativ perioada de supravietuire fara progresia bolii la pacientii cea mai comuna forma de cancer pulmonar.

In studiu au fost inclusi 889 de pacienti din aproximativ 160 de centre din intreaga lume. In cancerul pulmonar, pacientii au nevoie de un tratament care sa opreasca progresia rapida a bolii, fara insa a avea efectele adverse ale chimioterapiei. Iar acest studiu a demonstrat ca aceasta optiune terapeutica exista, conform coordonatorului studiului, profesorul F. Cappuzzo, de la Istituto Clinico Humanitas IRCCS, din Milano, Italia.

Studiul a fost sustinut de concernul farmaceutic elvetian Roche care, in colaborare cu OSI Pharmaceuticals si Genentech, va continua sa dezvolte mai mult de 130 de studii clinice pentru acest medicament.

Cancerul pulmonar este cea mai comuna forma de cancer, la nivel global inregistrandu – se anual 1.4 milioane de noi cazuri. Din nefericire insa, cazurile de cancer pulmonar sunt diagnosticate tarziu, in stadiu inoperabil sau metastazat.

In ciuda folosirii chimioterapiei ca optiune terapeutica de prima linie, mai putin de 5% dintre pacientii cu cancer pulmonar supravietuiesc 5 ani, restul de 95% decedand inaproximativ 12 luni de la diagnosticare.

Ca urmare, extinderea perioadei de supravietuire fara progresia bolii si reducerea efectelor adverse sunt factori cheie in tratamentul pacientilor cu cancer pulmonar, ca urmare rezultatele noului studiu clinic au o semnificatie deosebita atat pentru medici cat mai ales pentru pacienti.

Citeste si Terapii de ultima ora impotriva cancerului
             

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Pauza pentru anticonceptionale?
CSID: Pauza pentru anticonceptionale?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”