Scleroza laterală amiotrofică

Problemele mele au început din iarnă când am simţit o rigiditate în zona cefei însoţită de ameţeli. Am mers la medicul neurolog am efectuat un RMN care a ieşit ok. Am făcut analize incluzând calciu, magneziu, hemoleucogramă completă, Tsh, Ft4.
  • Publicat:
Scleroza laterală amiotrofică

Una dintre cititoarele noastre are probleme neurologice, maladia suspectată fiind scleroza laterală amiotrofică. Oana o sfătuişte.

„Ştiu că este imposibil să mi se pună un diagnostic fără a mă consulta, însă am nevoie măcar orientativ de o părere a unui medic neurolog. Problemele mele au început din iarnă când am simţit o rigiditate în zona cefei însoţită de ameţeli. Am mers la medicul neurolog am efectuat un RMN care a ieşit ok.

Am făcut analize incluzând calciu, magneziu, hemoleucogramă completă, Tsh, Ft4. Au ieşit bine, o uşoară lipsă de calciu şi hemoglobină 11. Au început uşoare spasme musculare, în luna martie degetul de la mână se mişca singur. Am mers la endocrinologie, glanda tiroidă este OK, am luat calciu, vitamine fără nici un rezultat.

Toţi specialiştii au spus că am distonie neurovegetativă. În luna mai, simptomele s-au înrăutăţit foarte tare. Spasmele musculare au devenit puternice, în special noaptea, lucru care mă împiedică să dorm, apoi mi se mişcă mâinile singure, nu dorm şi tot corpul meu tresare, în zona cefei simt o rigiditate, nu mă pot odihni.

De asemenea, unele mişcări au devenit involuntare, ca nişte smucituri uneori sau altădată, când mă aplec, parcă o fac cu greutate. Întrebarea mea este dacă există posibilitatea să fie o scleroză laterală amiotrofică? Menţionez că am şi radiografie la coloana cervicală şi e OK. Totul e legat de muşchi şi de rigiditatea aceea în zona cefei de unde simt uneori că porneşte.”

Aşa cum aţi remarcat şi dvs., nici un medic nu se poate pronunţa în legătură cu un diagnostic, fără a vă consulta şi fără a vă recomanda şi studia rezultatele anumitor investigaţii clinice, paraclinice sau imagistice, precum şi alte investigaţii speciale care urmăresc activitatea musculară.

Deşi simptomele descrise pot părea parte a sindromului menţionat de dvs., în nici un caz un diagnostic nu se pune aşa, pe povestirea simptomelor. După părerea mea, trebuie să căutaţi o a doua opinie de la un neurolog bun şi să continuaţi să investigaţi acest dezechilibru mineral, generat poate şi de o disfuncţie la nivelul glandei paratiroide. Multă sănătate!

Citeşte şi: Fratele lui Kelly Osbourne, diagnosticat cu o boală cumplită

Bolile autoimune prefera femeile. De ce?

Tratament eficient pentru scleroza in placi

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân