Problemele pielii: negi si acnee. Ce solutii avem?

Cum scapi de negii de pe corp si cum domolesti acneea? Doua dintre cititoarele noastre ne-au cerut ajutorul, iar Oana incearca sa gaseasca raspunsuri.
  • Publicat:
Problemele pielii: negi si acnee. Ce solutii avem?
Prolemele pielii: negi si acnee. Ce solutii avem?

Cum scapi de negii de pe corp si cum domolesti acneea? Doua dintre cititoarele noastre ne-au cerut ajutorul, iar Oana incearca sa gaseasca raspunsuri.

Negi in timpul sarcinii

„Va rog sa-mi raspundeti cum pot scapa de negii care mi-au aparut in timpul sarcinii, sub sani, si pe gat, banuiesc ca din cauza transpiratiei. Acum bebele are 4 luni, iar negii parca incep sa creasca in volum.”

Trebuie sa va sfatuiti cu un dermatolog pentru ca leziunile pot fi cauzate de o infectie virala – o tulpina de papiloma virus, iar leziunile pot fi eliminate cu ajutorul interventiei laser, pentru a evita transmiterea virusului altor persoane dar, si autocontaminarea si dezvoltarea altor leziuni. Nu trebuie sa va speriati, multe femei se confrunta cu asemenea situatii in timpul sarcinii si alaptarii cand imunitatea pe linie cutanata este mai slabita.

Cum pot scapa de acnee?

„Am o problema cu acneea, am perioade cand fata imi este curata si apoi reapare. Am ovare micropolichistice, iau la recomandare medicala anticonceptionale. Acum in august am fost la spitalul Colentina si mi s-a dat un preparat cu care m-am dat seara (il lasam pana dimineata) plus demachiere cu dermatocosmetice. Din pacate, imi apar in continuare cosuri. Oare un tratament cu antibiotice m-ar ajuta?”

Nu trebuie sa iei neaparat antibiotic, mai ales daca leziunile nu sunt suprainfectate. Din pacate, cu acneea este „loterie”, dar tu macar ai castigat o data pentru ca ai mentionat un tratament care a functionat si pe care, cu ajutorul medicului tau, va trebui sa il reiei, mai ales acum, la terminarea sezonului cald, bogat in ultraviolete (cel cu Retin A si Brevoxil).

Un cunoscut medic dermatolog le recomanda pacientilor cu acnee sa nu arunce retetele cu medicamentele care au dat rezultate bune fiindca este posibil sa fie nevoie sa le reia, terapia nefiind una adresata cauzei (necunoscuta in multe situatii), ci manifestarilor.

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Beneficiile acidului salicilic pentru piele

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân