Probleme ginecologice frecvente: tulburari menstruale, avort si contraceptie

Probleme din sfera ginecologica le dau batai de cap cititoarelor noastre. Antiinflamatoarele, anticonceptionalele, avortul si secretia maronie sunt subiectele de azi. Oana vine cu lamuririle.
  • Publicat:
Probleme ginecologice frecvente: tulburari menstruale, avort si contraceptie
Probleme ginecologice frecvente: tulburari menstruale, avort,

Probleme din sfera ginecologica le dau batai de cap cititoarelor noastre. Antiinflamatoarele, anticonceptionalele, avortul si secretia maronie sunt subiectele de azi. Oana vine cu lamuririle.

Antiinflamatoarele si menstruatia

„Se poate ca din cauza unui antiinflamator sa mi se opreasca menstruatia? Luna aceasta am avut o intarziere de 7 zile si aveam simptomele unei sarcini. S-a instalat sangerarea, si pentru ca aveam dureri foarte mari am luat o pastila antiinflamatoare. Apoi s-a oprit menstra. Ce se intampla?”

Mergeti cat mai repede la medic. Sunt posibile aparitia unor sangerari chiar si in timpul sarcinii, dar poate ca, intr-un procent foarte scazut, se poate vorbi despre o sarcina extrauterina. O singura doza de antiinflamator nu poate influenta ritmicitatea ciclului menstrual.

Nelamuriri

„Am o secretie maronie si as vrea sa stiu daca este normala. Stau in picioare la munca si 13 ore. Este ok? Pana acum nu mi s-au prescris vitamine. Mentionez ca sunt insarcinata in 15 saptamani, iar de 13 saptamani am aceste probleme.”

Trebuie sa discuti aceste aspecte cu medicul ginecolog care iti supravegheaza sarcina. Mult succes!

Ficatul si pilulele

„Dupa un an de luat anticonceptionale, cat trebuie sa fac pauza? Mi-am facut analizele uzuale: toate valorile sunt normale. De altfel ma simt foarte bine de cand le iau, au inceput sa se micsoreze si chistul ovarian si nodulul fibromatos subseros de care sufar. In timpul pauzei, daca este cazul, ar trebui sa iau un protector hepatic?”

Puteti lua protector hepatic, insa nu intrerupeti terapia pana nu va sfatuiti cu medicul care v-a recomandat-o si va supravegheaza.

Nedumerire

„La cat timp pot avea relatii sexuale dupa ce am facut un avort? Va multumesc!”

Ce fel de avort? Spontan sau provocat? In mod normal, dupa vindecarea leziunilor, care se pot produce de la caz la caz, in 3 pana la 7 zile.

Citeste si: Menstruatie neregulata, secretie maronie si polipi uterini

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”