Fructe şi legume din ţări non-UE, verificate de inspectorii sanitari

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat, timp de o săptămână, nivelul reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import, din spaţiul extracomunitar.
  • Publicat:
Fructe şi legume din ţări non-UE, verificate de inspectorii sanitari

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat, timp de o săptămână, nivelul reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import, din spaţiul extracomunitar, notetază Mediafax.

Peste 6.000 de tone de fructe şi legume, importate din ţări precum Turcia, Albania, Iran, Macedonia, Serbia, Columbia, Egipt, Ecuador, Argentina, Republica Moldova şi Kenya, au fost verificate, săptămâna trecută, de inspectorii de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit unui comunicat emis de instituţie.

Astfel, 313 transporturi (aproximatic 3.500 de tone) au fost controlate în depozite autorizate şi 33 de transporturi (peste 2.500 de tone) în Posturile de Inspecţie la Frontieră Constanţa Nord, Constanţa Sud, Moraviţa şi Otopeni.

Din fructele şi legumele verificate au fost prelevate probe pentru analize de laborator în vederea determinării prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide. În urma analizelor, nu s-au constatat depăşiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri şi pesticide, se mai arată în comunicat.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”