Fluorul ne… prosteşte

Ce este mai important: un dinte sau sănătatea mentală a copiilor noştri? Aceasta este o problemă de interes general pe care un avocat american a ridicat-o ca urmare a iniţiativelor guvernamentale ce privesc fluorizarea artificială a apei în încercarea de a combate incidenţa cariilor dentare.
  • Publicat:
Fluorul ne... prosteşte

Ce este mai important: un dinte sau sănătatea mentală a copiilor noştri? Aceasta este o problemă de interes general pe care un avocat american a ridicat-o ca urmare a iniţiativelor guvernamentale ce privesc fluorizarea artificială a apei în încercarea de a combate incidenţa cariilor dentare. Pentru că pericolul, după cum afirmă oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard, Statele Unite şi Universitatea de Medicină din Shenyang, China, este clar: fluorul împiedică dezvoltarea cerebrală normală, rezultatul fiind apariţia generaţiilor de copii cu inteligenţă redusă.

Potrivit experţilor, care au evaluat un număr de 27 de studii efectuate în anii trecuţi şi care au avut în vedere influenţa fluorului asupra coeficientului de inteligenţă umană, dezvoltarea mentală este afectată în mare măsură de această substanţă cunoscută mai ales datorită virtuţilor sale în prevenirea apariţiei cariilor dentare.

Copiii care locuiesc în zone în care apa este îmbogăţită în mod artificial cu fluor au un IQ în medie mai scăzut decât ceilalţi copii care nu sunte expuşi acestei substanţe. Mai mult decât atât, femeile însărcinate ar trebui să se îngrijoreze pentru că, spun specialiştii, „fluorul traversează placenta, ajungând la făt. Creierul acestuia este mult mai sensibil la toxine decât un creier dezvoltat complet, iar prejudiciile aduse pot fi permanente”, a explicat dr. Anna Choi, în raportul Universităţii Harvard.

Potrivit unui alt studiu, efectuat în 2010 în China, copiii de 13 ani din două sate prezentau diferenţe majore ale coeficientului de inteligenţă ca urmare a faptului că într-unul alimentaţia acestora era fluorizată artificial, iar în celălalt sat nu. Astfel, copiii care nu au fost expuşi fluorului prezentau un IQ cu 350% mai mare decât ceilalţi.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în India unde copiii hrăniţi cu alimente îmbogăţite cu fluor s-au dovedit a fi mai puţin inteligenţi decât ceilalţi. Experţii susţin că fluorul, în cantităţi considerabile, ajung pe calea sângelui la creier, unde alterează structura şi funcţia ţesutului neural.

„Nu are sens să tot discutăm despre experimentele cu fluor care privesc copiii, menite a satisface agenda politică a unor grupuri de interese”, şi-a arătat indignarea avocatul Paul Beeber, preşedintele New York State Coalition Opposed to Fluoridation. „Chiar dacă fluorizarea apei reduce incidenţa cariilor dentare, este oare un dinte mai important decât sănătatea creierului? E timpul să lăsăm politica deoparte şi să oprim fluorizarea artificială peste tot!”, a mai spus acesta, citat de site-ul Naturalnews.com.

Citeşte şi: Exesul de fluor poate duce la distrugerea dintilor

Sportul ascute inteligenţa

De ce e considerată fruntea înaltă semn de inteligenţă?

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Scleroza laterală amiotrofică
Scleroza laterală amiotrofică
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân