Durerea puternică de cap: cauze şi pericole

Durerea este un simptom al organismului care arată o stare proastă trecătoare sau o afecţiune mai gravă. Aflaţi din articol tot ce trebuie să ştiţi despre durerea puternică!
  • Publicat:
Durerea puternică de cap: cauze şi pericole

Durerea este semnalul pe  care corpul nostru ni-l transmite atunci când ceva nu funcţionează bine.

Uneori, nu este nimic grav.

Alteori, însă, trebuie să o luaţi în serios, căci poate ascunde afecţiuni grave.

Iată posibilele cauze ale durerii severe de cap, instalate subit:

1. Atac cerebral hemoragic. Durerea apare instantaneu, iar persoana afectată o poate resimţi şi în spatele unui ochi. Mergeţi la medic de urgenţă dacă aveţi astfel de simptome, de preferinţă în primele 3 ore de la instalarea durerii.

2. Infecţie. În acest caz, durerea este cauzată de o infecţie bacteriană, cum ar fi meningita şi este însoţită de o senzaţie de rigiditate a gâtului, vărsături, letargie, greaţă. Şi în această situaţie se impune consultul medical de urgenţă.

3. Glaucom. Presiunea crescută de la nivelul ochilor va genera o durere frontală severă. Persoanele suferind de glaucom se confruntă, pe lângă durerea de cap şi cu tulburări de vedere.

4. Cefalee Cluster. Acestea afectează bărbaţii într-o mai mare măsură decât femeile şi se instalează la primele ore ale dimineţii. Stresul se pare că este principala cauză.

5. Traumatisme. În urma accidentărilor se pot instala dureri severe însoţite de pierderea conştiinţei.

6. Nevralgie de trigemen. Aceasta este o afecţiune neurologică rară ce provoacă dureri violente de faţă declanşate de stimularea uşoară, cum ar fi demachiatul, aplicarea machiajului etc.

7. Arterita temporală. O afecţiune gravă a arterelor temporale, întâlnită mai ales la persoanele care au urmat un tratament medicamentos pe o perioadă îndelungată. Durerea este localizată în zona temporală, de obicei doar într-o parte.

8. Toxicitate. Intoxicaţia cu monoxid de carbon generează o durere pulsantă, atroce. Pacientul trebuie scos imediat la aer curat, iar apoi transportat la spital.

9. Migrene. O durere de cap localizată, de obicei, doar pe o parte, însoţită de greţuri şi vărsături.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”